Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mostar poslije jednogodišnje stanke ponovo u eliti

Mostar poslije jednogodišnje stanke ponovo u eliti

by | 9. travnja 2019. 17:11 | Vijesti

   Lakše nego što se očekivalo odbojkašice Mostara izborile su povratak u elitu. Naime, u ligaškom djelu natjecanja u sjevernoj skupini federalne Superlige, nadarena ekipa Orašja imponirala je postojanošću, rijetko je gubila, a u svih 18 utakmica osvojila je bar set. Međutim, u finalu se ta stabilnost raspala, jer mlade Orašanke uglavnom kadetkinje i juniorke, odbojku još shvaćaju kao igru, a ne kao sport, koji traži i odricanja. Kad to nije bilo dovoljno pale su i u uzvratu kao i doma, lako izgubile. Po setovima bilo je 25:15, 25:20 i 25:12 za mostarske „studentice“.

   Na kraju druge finalne utakmice pobjednički pehar prvakinjama federalne Superlige uručio je Miloš Jelčić, predsjednik OS Federacije BiH, a medalje Alija Fatić, predsjednik OS BiH. Medalje za drugo mjesto ekipi Orašja uručio je Ermin Obuća, član UO OS Federacije BiH.

   Dakle, iduće sezone u Premijer ligi odbojkašica uz Gacko, Hercegovina će ponovi imati dva premijerligaša.

   Podsjećamo, odbojkašice Čapljine su u južnoj skupini federalne Superlige na kraju sezone zauzele deveto mjesto, što je znatno slabiji plasman nego prethodne sezone kada su bile u gornjoj polovici ljestvice Osnovni razlog za slabiji plasman su brojni odlasci igračica.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...