Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Krišto: Uvjerena sam da će odluka Evropskog vijeća 21. ožujka biti pozitivna

Krišto: Uvjerena sam da će odluka Evropskog vijeća 21. ožujka biti pozitivna

by | 12. ožujka 2024. 16:05 | Aktualno, Vijesti

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je izjavila novinarima kako je uvjerena da će odluka Europskog vijeća 21. ožujka o otpočinjanju pregovora s BiH o članstvu u Europskoj uniji biti pozitivna.

Kazala je da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u Europskom parlamentu, na zasjedanju u Strasbourgu, na neki način obrazložila pozitivan stav, odnosno „zeleno svjetlo“ za BiH za otvaranje pretpristupnih pregovora.

– Još nas u tom smislu očekuje konačna odluka donošenjem odluke od strane Europskog vijeća Europske unije. Nadam se i vjerujem da će sve zemlje članice dati „zeleno svjetlo“, da će se pozitivno očitovati o svemu onome što su institucije BiH, konkretno i Vijeće ministara BiH, napravili u proteklih 13 mjeseci rada – navela je Krišto.

Dodala je da je kroz osobne razgovore s predstavnicima institucija Europske unije, dobila potporu i ohrabrenje „za naš nastavak daljnjeg rada“.

– Rekli su nam ono što su i danas kazali, da su institucije BiH u proteklih 13 mjeseci rada napravili više iskoraka nego proteklih 10 godina – kazala je Krišto.

Istaknula je da je taj rad rezultat zajedničkih politika, međusobnog uvažavanja, vraćanja povjerenja i donošenja odluka konsenzusom.

Uvjerena sam, navela je Krišto, da će odluka Europskog vijeća 21. ožujka biti pozitivna.

Tekst/Foto: /Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...