Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima: Položeni vijenci i cvijeća na spomen obilježje i grob Božana Šimovića

U Zvirovićima: Položeni vijenci i cvijeća na spomen obilježje i grob Božana Šimovića

by | 9. studenoga 2020. 12:42 | Vijesti

   Krasan jesenski dan koji je više priličio Miholjskom ljetu, nego koncu prve dekade studenog upotpunio je Komemorativnu svečanost u Zvirovićima. Tom svečanosti obilježena je 28-ma obljetnica pogibije brigadira Božana Šimovića, a potom je u znak zahvalnosti hrvatskim vitezovima iz Zvirovića i Prćavaca služena je Sveta misa u crkvi Svete Ane, u Zvirovićima.

   Program je započeo komemorativnim skupom kod Spomen križa u središtu Zvirovića. Tom prigodom uz zvuke mirozova, vijence su položila i svijeće zapalili izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, grada Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim članovi Udruge Postrojbe za posebne namjene „Ludvig Pavlović“, izaslanstva mjesnih zajednica Zvirovići i Prćavci, učenici i nastavno osoblje OŠ Vladimira Pavlovića – područne škole Zvirovići i Prćavci, predstavnici međunarodnih nevladinih organizacija sa sjedištem u Zvirovićima – Regina della Pace“ i „Nuovi Orizzonti“, te izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

   Uslijedila je kratka molitva, koju je predvodio don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije, a zatim polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grob brigadira Božana Šimovića. Uz članove obitelji i rodbinu, cvijeće su položili – izaslanstvo grada Čapljine s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim Božanovi suborci iz Postrojbe za posebne namjene „Ludvig Pavlović“ i drugi. Manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove” nastavljena je komemorativnim misnim slavljem.

Tekst i foto: D. Musa

 

{gallery}2020/201108zvirovici{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...