Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste Zvirovići – Tromeđa u završnoj fazi

Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste Zvirovići – Tromeđa u završnoj fazi

by | 23. ožujka 2021. 15:31 | Vijesti

   Kraju se bliže radovi na za Čapljinu značajnoj regionalnoj cesti R – 425a, dionica Zvirovići – Tromeđa. Podsjećamo, rekonstrukcija i rehabilitacija spomenute dionice u dužini od 5,8 kilometara počela je u svibnju 2019. godine, a rok za završetak bio je konac studenog prošle godine. U međuvremenu rokovi su očito prolongirani, a da nije problema s pandemijom korona virusa prometnica bi bila završena narodski kazano u pravi trenutak, uoči blagdana katoličkog Uskrsa, odnosno početka pune turističke sezone u Međugorju.

   Podsjećamo, dionica Zvirovići – Tromeđa, dio je regionalne ceste R – 425a, Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) ukupne dužine 10,1 kilometar. Rekonstrukcija spomenute dionice odvijala se u tri faze, prva je bila od Zvirovića do Miletine (gradskog područje Ljubuškog) u dužini od 2,8 KM, ta dionica je u cijelosti prolazila čapljinskim područjem, druga faza od Miletine do Međugorja (bivši „Atlas”) uglavnom područjem Ljubuškog, dok treća dionica Međugorje (bivši „Atlas”) – Tromeđa u dužini 1,1 kilometar, prolazi u cjelini kroz općinu Čitluk. Pri izlasku s regionalne na lokalnu cestu Međugorje – Tromeđa, izgrađen je kružni tok, pa je prometovanje vozila olakšano, a skretanje za Čapljinu vidljivo s tim što mislimo da su natpisi mjesta na vertikalnoj signalizaciji. trebali biti uočljiviji, odnosno ispisani većim slovima.

   Dakle, regionalna cesta R – 425a prolazi područjem gradova Čapljine i Ljubuškog, te općine Čitluk. Samim tim je od značaja za svaku od tih zajednica. Za Čapljinu je zanimljiva zbog do pandemije korona virusa, većeg broja zaposlenih u Međugorju, na Tromeđi i gospodarskoj zoni Mostarska Vrata, kao i autobusnog prijevoza prema Čitluku i Mostaru. Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste R – 425a od Zvirovića do Tromeđe izgradnjom autoceste na koridoru 5 c postala je usko grlo. Sada je to grlo skoro profunkcioniralo, kažemo skoro, jer na dijelu ceste na prilazu Tromeđi, još nedostaje jedan sloj asfalta, dok je u tijeku postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije. U svakom slučaju riječ je o projektu kojeg vrijedi pozdraviti, ne samo zbog važnosti za tri lokalne zajednice, nego i tisuća turista.

   Sredstva za rekonstrukciju i rehbilitaciju regionalne ceste R – 425a, dionica Zvirovići – Tromeđa, u iznosu od oko pet milijuna maraka, osigurala je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

{gallery}2021/3/cesta{/gallery}

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...