Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Konferencija „Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva“ u Čapljini 3. I 4. prosinca

Konferencija „Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva“ u Čapljini 3. I 4. prosinca

by | 30. studenoga 2018. 12:18 | Vijesti

3. i 4. prosinca u restoranu Storia u Čapljini održat će se konferencija pod nazivom „Mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva“.

Prvi dan- Job day će polaznicima obuka pružiti mogućnost da potencijalnim poslodavcima predstave svoja znanja i vještine, koje su usvojili kroz rad i obuku sa vrhunskim predavačima u Centru za obuku i prekvalifikaciju Čapljina. Ovaj dan je namijenjen prvenstveno njima, ali su dobrodošli svi zainteresirani.

Da su polaznici obuka doista učili od najboljih u prilog govori i činjenica da je jedan od predavača bio i chef Goran Raguž, hercegovački kuhar sa 30-godišnjim iskustvom rada u prestižnim restoranima u Belgiji, od kojih su i dva nagrađena Michelin zvjezdicom.

Njegovo iskustvo i znanje koje im je prenio, bilo je od velike važnosti i koristi za polaznike, koji su tek stjecali nova znanja i vještine u sektoru ugostiteljstva.

Prvog dana konferencije planirana je panel diskusija Potrebe sektora turizma/ugostiteljstva za radnom snagom, dok će se drugi dan u utorak, 4. prosinca održati još dvije panel diksusije na teme Lokalna partnerstva za zapošljavanje i Obrazovanje odraslih/Dualno obrazovanje.

Projekt “Uspostava centra za obuku i prekvalifikaciju Čapljina” provodi Asocijacija za regionalni razvoj REDAH (kao vodeći partner) u suradnji s partnerima: Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, Općinom Čapljina, Srednjom školom Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina, Turističkim klasterom Hercegovina i Turističkom zajednicom HNK/Ž.

Centar je uspostavljen u lipnju 2017. godine, od kada je održano pet ciklusa obuka za zanimanje kuhar i tri za zanimanje konobar.

Ukupno je 89 polaznika završilo obuku (68 za zanimanje kuhar i 21 za zanimanje konobar) iz dvanaest općina sa prostora BiH, a najviše sa prostora općine Čapljina i Grada Mostara.

Projekt se realizira u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, koji financira Europska uniji, a provodi Međunarodna organizacija rada.

Osnovni cilj projekta je doprinos smanjenju nezaposlenosti, razvoju ljudskih resursa i poboljšanju tržišta rada na području Općine Čapljina i regije Hercegovina kroz prekvalifikacije i obuke u sektoru turizma.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!