Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na virtualnom koncertu „Škrinja našega blaga” u Duisburgu: Sudjelovat će i čapljinski trio

Na virtualnom koncertu „Škrinja našega blaga” u Duisburgu: Sudjelovat će i čapljinski trio

by | 29. listopada 2020. 11:50 | Vijesti

   Koncert posvećen očuvanju hrvatskog tradicijskog blaga u tuđini pod nazivom „Škrinja našega blaga” održat će se u subotu 31. listopada. Organizatorice su Tanja Maleš-Krznar i Matea Varvodić članice Folklorne skupine „Adria Duisburg” iz njemačkog grada Duisburga. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Udruge Saveza Hrvata Duisburga. Zainteresirani za sudjelovanje trebali su poslati video materijal. Javni poziv je zainteresirao čapljinski trio, pjevače tradicijskih pjesama, poslali su svoj uradak, koji je prošao stručnu ocjenu, pa će kao jedini predstavnici BiH u subotu nastupiti, na koncertu „Škrinja našega blaga”. Govoreći o nastupu i motivima Ivan Vidić, jedan od trojice raspjevanih Čapljinca, kaže:

   „Za nas je zanimljiv bio poziv organizatora folklorne skupine „Adria” iz Duisburga, te smo odlučili sudjelovati na večeri folklora koja će biti on line, a moći će se pratiti putem linka. Nas trojica iz Čapljine, to jest iz čapljinskih sela – Dejan Krešo iz Šuškova Naselja, Antonio Sušac iz Trebižata i moja malenkost, Ivan Vidić iz Dretelja, odlučili smo sudjelovati predstaviti se tradicionalnim pjesmama, gangom i bećarcom. Snimali smo na atraktivnim lokacijama oko grada, Čapljine, u Počitelju na kuli, zatim villi rustici Mogorjelo, te na željezničkom kolodvoru”, ističe Ivan Vidić, te pojašnjava:

   „Predstavili smo čitavu Čapljinu kroz slike i kroz video sadržaj, sve to smo upotpunili s našim gangom i bećarcem. Tako će Čapljinu i našu tradicijsku pjesmu, vidjeti i čuti ne samo u Njemačkoj nego u čitavom svijetu. Moram reći da su nam nastup i angažman na izradi spota, dobro došao u ovoj korona pauzi, kada su otkazane brojne manifestacije”.

   Uglavnom, raspjevani mladi Čapljinci će se po prvi puta ogledati na virtualnom koncertu u inozemstvu, te sa zanimanjem iščekuju kako će sve to izgledati.

{gallery}2020/folklor{/gallery}

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...