Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na virtualnom koncertu „Škrinja našega blaga” u Duisburgu: Sudjelovat će i čapljinski trio

Na virtualnom koncertu „Škrinja našega blaga” u Duisburgu: Sudjelovat će i čapljinski trio

by | 29. listopada 2020. 11:50 | Vijesti

   Koncert posvećen očuvanju hrvatskog tradicijskog blaga u tuđini pod nazivom „Škrinja našega blaga” održat će se u subotu 31. listopada. Organizatorice su Tanja Maleš-Krznar i Matea Varvodić članice Folklorne skupine „Adria Duisburg” iz njemačkog grada Duisburga. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Udruge Saveza Hrvata Duisburga. Zainteresirani za sudjelovanje trebali su poslati video materijal. Javni poziv je zainteresirao čapljinski trio, pjevače tradicijskih pjesama, poslali su svoj uradak, koji je prošao stručnu ocjenu, pa će kao jedini predstavnici BiH u subotu nastupiti, na koncertu „Škrinja našega blaga”. Govoreći o nastupu i motivima Ivan Vidić, jedan od trojice raspjevanih Čapljinca, kaže:

   „Za nas je zanimljiv bio poziv organizatora folklorne skupine „Adria” iz Duisburga, te smo odlučili sudjelovati na večeri folklora koja će biti on line, a moći će se pratiti putem linka. Nas trojica iz Čapljine, to jest iz čapljinskih sela – Dejan Krešo iz Šuškova Naselja, Antonio Sušac iz Trebižata i moja malenkost, Ivan Vidić iz Dretelja, odlučili smo sudjelovati predstaviti se tradicionalnim pjesmama, gangom i bećarcom. Snimali smo na atraktivnim lokacijama oko grada, Čapljine, u Počitelju na kuli, zatim villi rustici Mogorjelo, te na željezničkom kolodvoru”, ističe Ivan Vidić, te pojašnjava:

   „Predstavili smo čitavu Čapljinu kroz slike i kroz video sadržaj, sve to smo upotpunili s našim gangom i bećarcem. Tako će Čapljinu i našu tradicijsku pjesmu, vidjeti i čuti ne samo u Njemačkoj nego u čitavom svijetu. Moram reći da su nam nastup i angažman na izradi spota, dobro došao u ovoj korona pauzi, kada su otkazane brojne manifestacije”.

   Uglavnom, raspjevani mladi Čapljinci će se po prvi puta ogledati na virtualnom koncertu u inozemstvu, te sa zanimanjem iščekuju kako će sve to izgledati.

{gallery}2020/folklor{/gallery}

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...