Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinci odali počast Vukovaru – gradu heroju

Čapljinci odali počast Vukovaru – gradu heroju

by | 18. studenoga 2019. 18:46 | Vijesti

   Kolonom sjećanja u ponedjeljak večer brojni Čapljinci, odali su počast Vukovaru – gradu heroju. Već po uhodanoj tradiciji u čapljinskoj Koloni sjećanja bili učenici osnovnih škola Vladimira Pavlovića iz Čapljine i Lipanjske zore iz Višića, te čapljinske Srednje škole, predvođeni pedagozima, uz pratnju građana koji su osjećali potrebu da mimohodom od središnjeg gradskog trga Kralja Tomislava do Trga Slobode, odaju počast žrtvi Vukovara. Dok su se prelamali posljednji odsjaji dana i svjetlost upaljenih lampiona, kolona se kretala u znakovitoj tišini. Kraj spomen obilježja učenici i ostali sudionici kolone, položili su upaljene lampione.

   Nakon tog simboličnog čina kojim je odat pijetet žrtvama Vukovara i svim poginulim za slobodu hrvatskog naroda, uslijedio je prigodni program satkan od recitacija u čijem žarištu je bio Vukovar. Priču o gradu, kojom je Siniša Glavašević jedan od heroja Vukovara, putem radio valova, hrabrio svoje sugrađane kazivala je Ela Goluža učenica OŠ Vladimira Pavlovića. Recitaciju „Hrabri ljudi pročitala je Katarina Bošković, učenica OŠ „Lipanjske zore” Višići. Martina Martinović učenica Srednje škole govorila je stihove pjesme „Vukovar” koju je napisao David Čuljak, učenik drugog razreda srednje Poljoprivredno tehničke škole, dok je riječi pjesme „Čovjek” nepoznatog autora, kazivao srednjoškolac Ivan Dugandžić.

   Nakon dirljivih stihova i upečatljivih riječi kojima je obilježena epopeja Vukovara, tiho kako su i došli, Čapljinci – učenici i građani, čelnici gradskog vijeća i poglavarstva, razilazili su se manje više svi s mislima na 18. studeni 1991. godine, odnosno žrtvu Vukovara – grada heroja. Valja reći da su prigodni program kojim se Čapljina prisjetila vukovarskih žrtava, osmislili i vodili pedagozi i učenici Osnovne škole Vladimira Pavlovića.

{gallery}2019/191118sjecanje{/gallery}

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...