Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Trebižatu sahranjen kolega Mile Pavlović

U Trebižatu sahranjen kolega Mile Pavlović

by | 24. studenoga 2020. 15:29 | Vijesti

   Kolega novinar Milan Mile Pavlović, profesor, ravnatelj, vijećnik, zastupnik…, u ponedjeljak je sahranjen na mjesnom groblju u Trebižatu. Rođen je 4. siječnja 1945. godine u Trebižatu, a preminuo je u 76-oj godini, u nedjelju 22-og studenog. Na groblju u Trebižatu sahranjen je 23. studenog. Kolega Milan je cijeli svoj radni vijek koji je potrajao bezmalo pola stoljeća, proveo je u Čitluku. Bio je nastavnik i ravnatelj u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića.

   Uz novinarski i radni angažman Milan Mile Pavlović je bio vijećnik HDZ BiH, u Općinskom vijeću Čitluka, te zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije. Bio je društveno angažiran uz ostalo i u ogranku Matice hrvatske u Čitluku.

   Kolega Mile, kako su ga obično zvali, postao je suradnik Večernjeg lista još početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a surađivao je i u nizu drugih medija – Radio Herceg-Bosne, Brotnjo info… Po prirodi ljubazan i susretljiv kolega Mile je bio uvijek pri ruci i novinarima Radiopostaje Čapljina, kada se izvještavalo o događajima iz susjednog Čitluka. Ukratko, nije bio zatvoren ni svoj, nego otvoren i pouzdan. Od kolege Mile se mogao uzeti podatak kojeg nije trebalo provjeravati. U novinarstvu kao i životu, bio je temeljit i odgovoran. Inače, brat Mile Pvlovića bio je poznati književnik Vladimir Pavlović, koji je preminuo 1996. godine.

   U ime kolektiva Radiopostaje Čapljina, kolega Mile, pokoj Ti vječni!

{gallery}2020/mile_pavlovic{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...