Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Književnik Miro Gavran u srijedu dolazi u Čapljinu – održat će promociju svog romana „Portret duše“

Književnik Miro Gavran u srijedu dolazi u Čapljinu – održat će promociju svog romana „Portret duše“

by | 6. svibnja 2024. 9:16 | Aktualno, Vijesti

Jedan od najpoznatijih hrvatskih književnika, Miro Gavran, gostuje u Čapljini u srijedu, 8. svibnja. Na ovom događaju predstavlja svoj novi roman „Portret duše“.

„Čast nam je uputiti poziv svim našim Čapljinkama i Čapljincima na ovu promociju, kako bi uživali u bogatom programu. Glazbene točke će izvoditi Laura Jovanović na violini i pjevačka skupina HKUD-a „Luke“ Višići. Roman će uz autora predstavljati čapljinski sveučilišni profesor dr. sc. Emil Brajković.”

Program započinje u 19:00 sati, a nakon toga će se održati prodaja knjiga, kao i zajedničko druženje s autorom.

Ovo je treći po redu događaj u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Čapljini, nakon gostavanja Božidara Petrača (člana predsjedništva i književnog tajnika Matice hrvatske), i večeri poezije u čast čapljinskom pjesniku Jozi Jakiši. Poslije književnih događanja na redu je gostovanje Lutkarskog kazališta Mostar sa dvije lutkarske predstave za djecu, koje će se održati u mjesecu lipnju.

Miro Gavran je hrvatski pisac, najpoznatiji po dramskim djelima i knjigama za djecu i mlade. Njegove knjige su prevedene na 42 svjetska jezika u 200 izdanja. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar – njegove drame i komedije imale su preko 400 premijera diljem svijeta, a preko četiri milijuna kazališnih posjetitelja dovoljno govori o Gavranovom stvaralaštvu.

„Ulaz je slobodan i veselimo se vašem dolasku”, poručuju organizatori.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...