Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Novi uspjeh čpljinske tenisačice: Karla Bakalar u velikom stilu osvojila Doboj i bicikl

Novi uspjeh čpljinske tenisačice: Karla Bakalar u velikom stilu osvojila Doboj i bicikl

by | 20. kolovoza 2019. 22:44 | Vijesti

   Karla Bakalar, teniska nada iz Čapljine osvojila je otvoreno prvenstvo Doboja za uzrast do 12 godina. Podsjećamo, Bakalar je početkom prošloga tjedna osvojila otvoreno prvenstvo Makarske, a šest dana potom u velikom stilu trijumfirala je i u Doboju. Na putu do naslova mlada Čapljinka je u četiri meča izgubila samo deset gemova.

   Kao treća nositeljica Bakalar je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala Čiču (Bihać) 2:0 (6:0, 6:0), u drugom je nadigrala Stjepićevu (Ban ja Luka) 2:0 (6:1, 6:0), a u polufinalu prvu nositeljicu Suljić (Tuzla) 2:0 (6:4, 6:1). Konačno u finalu Bakalar je nadigrala Kadićevu (Sarajevo) 2:0 (6:0, 6:4). Zanimljivo, uz veliki pokal Bakalar je za prvo mjesto osvojila i prvu nagradu, vrijedan bicikl. Andrija Jovanović, njezin trener nije krio zadovoljstvo novim uspjehom:

   „Karla se priprema za start u konkurenciji do 14 godina, pa zato nastojimo u za nju izlaznoj godini u konkurenciji do 12 godina, osvojiti što više bodova. Mada je prvakinja BiH, u ovoj konkurenciji, Karla je pala na treće mjesto rang liste, pa smo ovim turnirom željeli to ispraviti. U narednom razdoblju nastavit ćemo s nastupima u obje države BiH i Hrvatskoj, te polako prelaziti u stariju dobnu skupinu. Imam dugogodišnje iskustvo u tenisu po meni presudno razdoblje za razvoj talenta je upravo dob od 12 do 15 godina. Nadam se da će Karla to uspješno prebroditi i razviti se u uspješnu tenisačicu“.

   Uglavnom, mlada Čapljinka se za sada ne šali, pobjeđuje s obje strane granice, a trener Jovanović ističe da je u svakoj starijoj dobnoj skupini sve teže i teže, jer oni slabiji otpadaju, a prolaze sve jači, pa se s tim treba znati i nositi.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!