Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Iskoraci u tzv. bijelom sportu: Karla Bakalar nova nada čapljinskog tenisa

Iskoraci u tzv. bijelom sportu: Karla Bakalar nova nada čapljinskog tenisa

by | 10. travnja 2019. 10:33 | Vijesti

   Karla Bakalar državna prvakinja BiH za uzrast do 12 godina, nova je nada čapljinskog tenisa. Dok je nastupala samo na turnirima u BiH za Karlu se malo znalo, međutim, nakon što je od kolovoza prošle godine, počela „harati“ po Dalmaciji i Dubrovačkom primorju, skrenula je pažnju na sebe. Uz ostalo osvojila je otvorena prvenstva Zadra, Splita i nedavno Dubrovnika. Kao prvakinja BiH bila je na petnaestodnevnom razvojnom kampu u turskoj Antaliji, gdje je, s obzirom da uoči međunarodnih turnira u singlu i parovima, uopće nije bila rangirana postigla solidne rezultate.

   Naravno, Karla kao neke njezine vršnjakinje, nema teren uz kuću nego je od Trebižeta do teniskog centra u Čeljevu vozi otac Ilko, a onda je preuzima trener Andrija Jovanović, slijede treninzi, pa nastupi i tako u nizu. Uoči jednog od tih treninga razgovarali smo s Karlom, koja kampu u Antaliji, kaže:

   „U Antaliji je bilo super, upoznala sam dosta djevojčica i dječaka s kojima sam trenirala na kampu. Bilo mi je jako zanimljivo, a i zabavila sam se. Iz BiH smo bili samo ja, jedan dječak i trener, a na kampu su sudjelovali državni prvaci. Dobro je bilo, prošla sam prva dva kola pojedinačno i u paru s Ivanom Lakić iz Srbije. Oba puta sam izgubila od Ruskinje Sare Kostakove. Malo smo pričale na engleskom, mislim da bi je pobijedila da se igralo na zemljanom terenu, a ne na tvrdoj podlozi“, kaže Karla o nastupu u Antaliji, pa ističe da joj je posebno drago osvajanje naslova prvaka BiH.

   „Prvi put sam je pobijedila Lanu Petković, ona je povela 3:6 u prvom setu, otišla sam u WC, malo sam se smirila rekla sam sama sebi da ona nije ništa bolja od mene i to sam pokazala u drugom setu, dobila sam ga 6:3, a onda smo u taj breku, samo prebacivale lopticu, jedva smo osvajale poene, bile smo umorne, ali ja sam ipak bila bolja.“

    Po povratku iz Antalije, Karla Bakalar nije puno odmarala, već je stigla osvojiti otvoreno prvenstvo Dubrovnika, uvjerljivo u pet mečeva izgubila je samo četiri gema. Osigurala je i nastup na europskom prvenstvu, a sportski uzor joj je Simona Halep, kaže ima „dobre (brze) noge“. Nakon povratka iz Antalije, uslijedile su čestitke kolega iz razreda, te razrednika koji je kazao da je „ponosan što u razredu ima takvu učenicu“, te je zamolio da na satu svima prepriča svoje impresije iz Turske.

   „Sva djeca koja su prošla kako se kaže kroz moje ruke, ostavila su određeni trag, ali ipak bi izdvojio ovu djevojčicu, Karlu Bakalar. Nevjerojatan je talent koji kod trenera izaziva i određeni strah, njen razvoj pratim četiri godine i sada će biti sve teže i teže da se pomakne naprijed, jer je konkurencija sve jača. Ovo što je postigla u zadnje dvije godine premašilo je očekivanja“, ističe trener Andrija Jovanović koji najavljuje i nove iskorake:

   „Ona će još kratko vrijeme odrađivati turnire u konkurenciji do 12 godina, uz ostalo i zbog obveza s reprezentacijom BiH. Opasna je stvar stalo pobjeđivati slabije od sebe, pa ćemo se prebaciti u konkurenciju do 14 godina“.

   Naravno u razvoju čapljinske teniske nade veliku ulogu imat će i financije, za sada iza nje stoji obitelj, otac Ilko je voza na treninge i turnire, ali ako i kad iziđe na međunarodnu scenu, to neće biti dovoljno.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!