Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

“Karius i Baktus” gostovali u Čapljini i učili predškolce o važnosti zdravlja zubi

“Karius i Baktus” gostovali u Čapljini i učili predškolce o važnosti zdravlja zubi

by | 11. lipnja 2024. 15:39 | Aktualno, Vijesti

Ogranak Matice hrvatske u Čapljini u ponedjeljak, 10. lipnja organizirao je gostovanje višestruko nagrađivane lutkarske predstave “Karius i Baktus“.

– Ova predstava nastala je prema kultnom norveškom dječjem romanu iz 1949. godine, a namijenjena je djeci predškolskog uzrasta. Izvrsni glumci Lutkarskog kazališta Mostar pokazali su na pristupačan način kolika je važnost oralnog zdravlja, ali i kako se ova tema djeci može približiti kroz zanimljivu priču i zabavne likove.

Dvorana kina „Mogorjelo“ bila je skoro cijela ispunjena, a tijekom održavanja predstave bilo je puno smijeha, veselja, interakcije i pljeska, što je jasan znak koliko su naši najmlađi uživali.

Pohađanje lutkarskih predstava u svijetu se pokazalo kao jedna od najuspješnijih vannastavnih aktivnosti, jer obrađuje za mlađu djecu važne teme kao što su usvajanje zdravih navika, a ujedno je idealan početak njihovog kulturnog uzdizanja.

Ovo je prva u nizu predstava koje OMHČ organizira u suradnji s Lutkarskim kazalištem Mostar za Dječji vrtić Čapljina, a sljedeća je planirana tijekom rujna.

Glumci i tehničari mostarskog lutkarskog kazališta izrazili su veliko oduševljenje događajem i zahvalnost za ovo gostovanje.

S obzirom kako je glavna tematika priče oralna higijena, a kao glavni heroj na kraju stiže stomatolog, događaj je podržala i sponzorirala čapljinska Stomatološka ordinacija dr. Boris Bukvić.

Naravno, bez našeg pokrovitelja događaje ne bi mogli realizirati, stoga se i ovaj put

zahvaljujemo Gradu Čapljini i Uredu gradonačelnika dr. Smiljana Vidića.

Ogranak Matice hrvatske u Čapljini nastavit će i dalje raditi na čast i ponos naše sredine, uz raznovrsne aktivnosti za sve dobne skupine – navodi se u priopćenju Ogranka Matice hrvatske u Čapljini.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...