Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U ponedjeljak kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine: Vrpcu presijecaju Višići i Gnjilišta, naslov brani Bobanovo

U ponedjeljak kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine: Vrpcu presijecaju Višići i Gnjilišta, naslov brani Bobanovo

by | 16. srpnja 2021. 15:56 | Vijesti

 Kao što je i najavljivano Liga mjesnih zajednica Čapljine kreće u ponedjeljak, 19. srpnja. Ždrijeb parova obavljen je u Salonu grada Čapljine, u prisustvu predstavnika ekipa, Dalibora Ilića, tajnika Sportskog saveza Čapljine i Zdravka Pranića voditelja natjecanja.

   U seniorskoj konkurenciji na osnovu rezultata iz proteklih nekoliko godina, određeni su nositelji skupina, dok su ostale ekipe izvlačene iz šešira. Prema obavljenom ždrijebu u A skupini će igrati Višići kao nositelj, te Dračevo/Sjekose i Gnjilišta. Članovi B skupine su Čapljina II nositelj, Tasovčići i Domanovići; skupina C, Čeljevo nositelj, zatim Počitelj/Hotanj i Zvidovići/Prćavci; D skupina, Bobanovo Selo, nositelj skupine, Čapljina II i Bivolje Brdo članovi. Nositelj E skupine je ekipa Šuškova Naselja u kojoj su još Grabovine i Trebižat, dok su nositelji F skupine Opličići, a članovi Gabela i Doljani.

   Za drugi dio od 18 plasirat će se čak 16 ekipa, svi pobjednici skupina, zatim sve drugoplasirane ekipe i dvije najbolje trećeplasirane, dok će preostale četiri ekipe razigravati za drugi krug.

   „Željeli smo svima dati priliku da se iskažu kroz natjecanje i da odigraju bar po tri utakmice. Mislim da će ovakav sustav natjecanja to omogućiti”, obrazložio je Dalibor Ilić, tajnik Sportskog saveza općine Čapljina ovogodišnji program natjecanja.

   Inače, kod seniora za papirnate favorite slove branitelj trofeja Bobanovo Selo, Počitelj/Hotanj, Čapljina II i Opličići. Tako stvari stoje prije početka natjecanja, a pravu formu ekipa nakon jednogodišnje stanke pokazat će prve utakmice.

   Kod kadeta uzrasta 2006-to i mlađi nema nositelja. U A skupini će igrati – Čapljina, Čeljevo i Grabovine; u B skupini – Počitelj/Hotanj, Višići i Dračevo; a u C skupini – Zvirovići/Prćavci, Svitava i Gabela Polje.

   Ovogodišnja Liga mjesnih zajednica Čapljine, kreće utakmicom kadeta Čapljina – Grabovine koja će početi u 8,15 sati. Seniorski program kreće od 21 sat utakmicom A skupine Višići – Gnjilišta, dok će od 21 sat igrati Čapljina II protiv Domanovića.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/7/ligamjesnihzajednica{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...