Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Toni Čolina: Nemamo vremena za kukanje, ni treniranje, moramo se dignuti

Toni Čolina: Nemamo vremena za kukanje, ni treniranje, moramo se dignuti

by | 18. ožujka 2022. 12:18 | Vijesti

   Kao što je bio katastrofalan uvod u kvalifikacije, tako je završena polovica početne dionica. U prvoj predkvalifikacijskoj utakmici rukometna reprezentacija Grčke uvjerljivo je savladala Bosnu i Hercegovinu 24:17, poluvrijeme 10:8. Zbunjenost u obrani i malodušnost u napadu kumovali su porazu velikom i za sastav koji je istrčao u grčkoj Halikidi, usuđujemo se reći (ne)dostižnom razlikom. Uz standardno dobrog vratara Banjamina Burića koji je imao čak 14 obrana vidljiv je bio učinak tek nekolicine primjerice Građena, Jozinovića i Davidovića, dok su se ostali izgubili u grčkim lavirintima.

   Zašto je tako bilo zaslužan je svakako neslavan uvod u kvalifikacije. Najprije je kasnio širi spisak, kad se pojavio „dezertirao“ je izbornik Ivica Obrvan. U još vrelu stolicu uskočio je daroviti Ljubušak Toni Čolina koji bi u njoj ni kriv ni dužan, mogao izgorjeti. Jer što je mogao napraviti s ukupno tri treninga od kojih jedan u Grčkoj i ekipom koja je desetkovana. Naime, uz Prcu, Vranješa i Karačića godinama nositelje igre, koji su pod Obrvanovom vladavinom abdicirali, podugačka je i lista ozlijeđenih. Na njoj su Perić, Terzić, S. Burić, pa Malinović, Faljić i Pavlović (Čapljina), dok je Enes Keškić bio pozitivan na COVID-19. Puno moćnije rukometne sile od BiH, to ne bi izdržale, pa otud poraz sam po sebi nije razočarenje.

   Naravno prethodni pasus nije pravdanje prikazane igre koja je u prvom dijelu imala neku vezivu nit, da bi se u nastavku polako raspadala i u zadnjih dvadesetak minuta donijela samo četiri pogotka našoj momčadi. Sreća da je Burić bio raspoložen, inače bi poraz bio grozan. Ostalo je nejasno kako su u prosjeku za petnaestak centimetara niži grčki vanjski igrači, predvođeni Charalamposom Malliosom s distance punili našu mrežu. S druge strane kada smo zahvaljujući obranama Burića dobivali priliku za popravni, šuta nije bilo. Tražio se Građen na crti, a u nekoliko navrata se digao i poentirao Stjepan Jozinović. Nije to bilo dovoljno, jer se vidjevši zbunjenost čete Tonia Čoline u napadu, okuražio grčki vratar Boukovinas koji je sakupio 17(!) obrana, od čega su polovica bili čisti ziceri.

   „Vidjeli ste i sami, imali smo puno prilika okrenuti meč u našu korist, ali ih nismo iskoristili. Odlično smo otvorili utakmicu, Burić je sjajno branio, ali se nismo rezultatski odvojili, mučili su nas promašeni ziceri. U obrani smo korektno odigrali prvo poluvrijeme“, konstatirao je u izjavi nakon utakmice izbornik Toni Čolina, pa dodao:

   „Nemamo vremena ni za kukanje ni za treniranje. S momcima sam pričao nakon utakmice, nastojao sam ih dignuti. Poraz od sedam razlike nitko nije očekivao, ali nema ni mjesta malodušnosti. Pozivam navijače da nam pomognu u Tuzli, jer mi možemo od ovoga puno bolje“, zaključio je Čolina.

Doista što može Toni Čolina, odnosno reprezentacija BiH, nakon „proklizavanja“ u Grčkoj? Ne mnogo, pokušati zaustaviti Malliosa čiji su šutovi bušili obranu bh. vrste kao švicarski sir, te kazniti na prvoj utakmici storukog Boukovinasa i nadat se čudu. Međutim, čuda su ipak rijetka. Istina mogao bi Čolina pokušati u zadnji tren, a sve je ovoga puta u zadnji tren, za pomoć zamoliti neke od igrača koji su se oprostili, primjerice tandem Vranješ – Prce, i uz njihovu pomoć kazniti kuražne Grke. Ako bi se to pokazalo neizvodivom opcijom, onda odigrati hrabro, pa što bude, a zatim još više pomladiti reprezentaciju i pripremati je za neki novi kvalifikacijski ciklus. Trenutačno je reprezentaciji BiH, odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. doista jako daleko.

D. Musa

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...