Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nakon neočekivano burne zime odlazaka i ozljeda, Gabeljani se presabiru, a odlazak Rijada Kobiljara poremetio mir među “lavovima”

Nakon neočekivano burne zime odlazaka i ozljeda, Gabeljani se presabiru, a odlazak Rijada Kobiljara poremetio mir među “lavovima”

by | 16. veljače 2018. 16:54 | Vijesti

   Kada su se koncem prve dekade prosinca, prošle godine, nakon zajedničkog ručka, rastali igrači, stručno vodstvo i uži dio uprave, nitko u GOŠK-u nije pomišljao na turbulentnu zimu. Trener Feđa Dudić koji je momčad preuzeo dva dana prije kraja jesenskog dijela sezone, izrazio je želju da se momčad okupi u istom sastavu, za mjesec dana, na prvom prozivu. Međutim, ubrzo poslije toga započelo je osipanje, pa ozljede, a onda i (ne)očekivani odlasci kao što je ovih dana Rijada Kobiljara u ljubljansku Olimpiju.

    “Šok za šokom, planiramo nešto, a bude drugačije”, počinje priču osvrćući se na nisku neočekivanih događanja Feđa Dudić trener GOŠK-a, a zatim ističe:

    “Međutim, nećemo se predati. Otišli su nam prošle jeseni glavni vezni igrači kapetan Bošnjak i Rijad Kobiljar. Odlazak Kobiljara nas je posebice oslabio, jer prijelazni rok je prošao, nema slobodnih igrača da interveniramo, ali što je tu je, ovi što su ostali svaki od sebe mora dati više kako bi se prekinuo ovaj nepovoljan niz”, kaže trener Dudić, pa naglašava:

   “Naš cilj je opstanak. Ništa drugo nas ne zanima, imamo igrače koje imamo, je vjerujem u njih i očekujem da će dati sve od sebe kako bi planirano i ostvarili. Narodna kaže – koga nema, bez njega se može, pa tako i mi idemo dalje. Što se tiče utakmice u Mostaru, Zrinjski je favorit, ali favoriti se znaju i okliznuti. Mi idemo riješeni boriti se pa što bude. Morati će se Zrinjski potruditi da nas dobije, jer mi ćemo igrati neopterećeno, nemao što izgubiti, a bolji neka pobjedi”, smatra trener Gabeljana.

   Nakon što je poslije desetodnevnih pregovora za koje trener GOŠK-a nije ni znao, Rijad Kobiljar koji je stigao na posudbu iz Zrinjskog, digao sidro i odlepršao, ostalo mu je da upražnjeno mjesto “pokrije” s igračkim fondom koji mu je na raspolaganju. Valja reći da Kobiljar vadeći se na virozu, u zadnje vrijeme nije ni vježbao. Uglavnom, nadareni Kobiljar se pridružio Pavlu Sušiću, Anti Radeljiću, koji su otišli odmah po završetku jesenskog dijela sezone, te kapetanu Bošnjaku i Petru Dodigu koji su Gabelu napustili uoči nastavka prvenstva. U GOŠK-u su odlazak navedenih igrača amortizirali dovođenjem novih. Tako su u Gabelu stigli Stefan Barić iz Krupe još prije Nove godine, pa Matej Rodin bivši igrač GOŠK-a koji je u zadnje vrijeme nosio dres slovenskog Aluminija, zatim Emrah Hasanhodžić iz zeničkog Čelika, dok su ozljede u nizu upravu naprosto prisilile na angažiranje Tarika Isića iz federalnog prvoligaša Čapljine i Dine Hasanovića iz Željezničara, dok je na posudbu iz Zrinjskog stigao Sjevernokorejanac So Hyon Uk.

Ipak, dojam je da Gabeljane više od odlazaka, muči lista ozlijeđenih na kojoj su stoperi – Darko Đajić i Dino Dejak, kapetan Luka Anković, te rezervni vratar Antonio Brkić. Ohrabrujuće da se lista ozlijeđenih skratila za Zvonimira Dalmatina, koji je počeo vježbati, ali se ne očekuje njegov nastup u Mostaru. Uglavnom, danas protiv Zrinjskog, ekipa GOŠK-a će istrčati s nizom novina u sastavu u odnosu na jesenski dio prvenstva.

D. Musa  

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...