Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nogometne zanimljivosti na čapljinskom području: Korona virusa u Čeljevu na oživio nogometni klub

Nogometne zanimljivosti na čapljinskom području: Korona virusa u Čeljevu na oživio nogometni klub

by | 13. siječnja 2022. 15:36 | Vijesti

   Kada je sport u pitanju specifično je čapljinsko naselje Čeljevo .

Kako sami Čeljevčani kažu naselje je „oduvijek imalo“ nogometni klub, koji se nakon kratkog ratnog zatišja aktivirao u ligama Herceg-Bosne već 1995. godine. Bilo je to uspješni razdoblje kluba koji se iz natjecanja povukao koncem prve dekade trećeg milenija. Klub je oživio narodski kazano „kad mu vrijeme nije“ u jeku pandemije korona virusa. Kada to kažemo zanimljivim držimo ono što smo čuli od Staniše Karačića bivšeg uspješnog vratara popularnih čeljevskih „gusara“, a danas predsjednika kluba:

   „Na oživljavanje kluba potaknula nas je pandemija korona virusa. U vrijem lockdowna boraveći na otvorenom okupljali smo se na stadionu, gledali djecu kako igraju i onda je nas desetak došlo na ideju da aktiviramo klub. Korak po korak, jedni pa drugi, uspješno smo za natjecanje u ovoj sezoni, pripremili klub. U trećem mjesecu nadamo se otvaranju stadiona, popularnog Mićinog odboja koji je nekada bio neosvojiva tvrđava i za od bivše Neretve jače klubove“, kaže predsjednik Karačić koji na upit o neuobičajenoj vezi mještana i nogometa nastavlja:

   „Čeljevo je opsjednuto nogometom od davnina. Nogometni klub Neretva je osnovan 1948. godine i od tada selo ne zna ništa nego za Neretvu. Vremenom je elan oslabio, došla je i financijska kriza pa se klub kao što se vidi privremeno ugasio. Međutim, svi koji su pratili Ligu mjesnih zajednica Čapljine, mogli su osjetiti tu vezu nogometa i Čeljeva. Tri puta smo osvajali Ligu, plan nam je bio osvojiti ligu Hercegovine, za sada to nismo uspjeli, ali to ne znači da nećemo“.

   Doista, Čeljevo se izdvaja među čapljinskim mjesnim zajednicama, po najodanijim i najbrojnijim navijačima. Na utakmice dolaze oboružani rekvizitima žute boje. Završnica lige mjesnih zajednica Čapljine s Čeljevom i(li) bez Čeljeva dvije su različite priče. Na osnovu toga moglo bi se reći da su Čeljevčani kroz Ligu mjesnih zajednica, održavali nogometni plamen, koji se nakon pokretanja kluba brzo rasplamsao. U osvrtu na jesensku polusezonu predsjednik Karačić, kaže:

   „Jesenski dio prvenstva bio je odličan. Dosadašnjem predsjedniku Damiru Jovanović zahvaljujem na angažmanu kao i svima koji su bili uključeni u rad u proteklom razdoblju. Zahvaljujem nogometašima koji su zaslužni za rezultate koji su iznad naših očekivanja, te posebice dr Smiljanu Vidiću, gradonačelniku Čapljine koji je prepoznao naš projekt i dao nam punu podršku. Zahvalio bi se i NK Višići koji nam je jesenas ustupio teren za igranje prvenstvenih utakmica. Moram priznati da su nam Višićani bili i uzor, vidjeli smo kako oni rade pa smo se i mi lakše odvažili za ponovno pokretanje kluba.

Nismo opterećeni plasmanom. Skupimo se nedjeljom prije utakmice i drugi smo na tablici, to je to što Čeljevo ima, što nikada nitko drugi neće imati! To mogu slobodno reći. Trenutno smo okrenuti infrastrukturi na stadionu, radimo svlačionice, zatim ćemo tribine, u planu su nove stolice, uređujemo okoliš igrališta… Za koju godinu, ako budemo imali glavninu domaćih igrača, možemo praviti više planove. Za sada smo županijska liga i time smo zadovoljni“.

   Prema zadnjem popisu iz 2013-te godine, naselje je imalo 1.256 stanovnika. Uz ponovno oživljenu Neretvu, koja sada u imenu ima i dodatak 2020, Čeljevo ima i veslački klub koji se s uspjehom niz godina natjecao i na Maratonu lađa u Metkoviću, a na terenu u Čeljevu treniraju i mladi članovi Teniskog kluba Čapljina.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2022/01/1301celjevo{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!