Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

by | 22. listopada 2018. 16:02 | Vijesti

   Kad je nešto dobro, uvježbano, profesionalno izvedeno, ljudi to prepoznaju ma koliko bili upućeni u problematiku. Upravo tim riječima mogao bi se opisati koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz Zagreba u crkvi svetog Franje, u Čapljini. Bez obzira što je riječ o a cappella pjevanju, glasovne mogućnosti i naprosto stopljeni zvuk, bez disonantnih tonova, naprosto je zaokupio publiku, koja je koncertni program od osam kompozicija, plus dvije na bis, kao i same izvođače obdarila pljeskom odobravanja. Publika je na dar od izvođača dobila dvije dodatne kompozicije, što je sa zadovoljstvom podržano. Po završetku koncerta Goran Jerković, dirigent i voditelj orkestra je kazao:

   „Dojmovi su prekrasni kako zbog akustičnosti prostora, tako i zbog publike koja nas je pratila i podržavala. Izveli smo klasični umjetnički program kojeg volimo i njegujemo, a posebice nam je drago što je publika naš trud i domete prepoznala i na svoj način pokazala“, kazao je još zadisani dirigent, te dodao:

   „A cappella pjevanje je proces, koji ne staje. Nikad nije završen jer mogućnost nadogradnje je trajna“.

   Rijetki su koncerti komorne glazbe u ovom dijelu Hercegovine, međutim kada se dogode kao ovoga puta, publika očito zna prepoznati istinsku kvalitetu. U stvari publika ne prepoznaje samo kvalitetu nego i profesionalan odnos prema njoj, a zagrebački komorni zbor je pogodio upravo tu žicu, pjevao je kao da nastupa u nekoj od najpoznatijih dvorana u svijetu. Upravo taj dojam ostao je poslije čapljinskog koncerta, zbora koji ove godine obilježava dvadeset godina rada.

   Inače, koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ održan je u sklopu manifestacije Dani svetog Franje u Čapljini. Program se nastavlja.

{gallery}2018/komorni{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...