Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

Gostovanje komornog zbora „Ivan Filipović“ u Čapljini: Publika nagradila profesionalan nastup

by | 22. listopada 2018. 16:02 | Vijesti

   Kad je nešto dobro, uvježbano, profesionalno izvedeno, ljudi to prepoznaju ma koliko bili upućeni u problematiku. Upravo tim riječima mogao bi se opisati koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz Zagreba u crkvi svetog Franje, u Čapljini. Bez obzira što je riječ o a cappella pjevanju, glasovne mogućnosti i naprosto stopljeni zvuk, bez disonantnih tonova, naprosto je zaokupio publiku, koja je koncertni program od osam kompozicija, plus dvije na bis, kao i same izvođače obdarila pljeskom odobravanja. Publika je na dar od izvođača dobila dvije dodatne kompozicije, što je sa zadovoljstvom podržano. Po završetku koncerta Goran Jerković, dirigent i voditelj orkestra je kazao:

   „Dojmovi su prekrasni kako zbog akustičnosti prostora, tako i zbog publike koja nas je pratila i podržavala. Izveli smo klasični umjetnički program kojeg volimo i njegujemo, a posebice nam je drago što je publika naš trud i domete prepoznala i na svoj način pokazala“, kazao je još zadisani dirigent, te dodao:

   „A cappella pjevanje je proces, koji ne staje. Nikad nije završen jer mogućnost nadogradnje je trajna“.

   Rijetki su koncerti komorne glazbe u ovom dijelu Hercegovine, međutim kada se dogode kao ovoga puta, publika očito zna prepoznati istinsku kvalitetu. U stvari publika ne prepoznaje samo kvalitetu nego i profesionalan odnos prema njoj, a zagrebački komorni zbor je pogodio upravo tu žicu, pjevao je kao da nastupa u nekoj od najpoznatijih dvorana u svijetu. Upravo taj dojam ostao je poslije čapljinskog koncerta, zbora koji ove godine obilježava dvadeset godina rada.

   Inače, koncert Komornog zbora „Ivan Filipović“ održan je u sklopu manifestacije Dani svetog Franje u Čapljini. Program se nastavlja.

{gallery}2018/komorni{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!