Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nikola Rodin kapetan HNK Čapljine: Između nogometa i rukometa odabrao sam nogomet i nije mi žao

Nikola Rodin kapetan HNK Čapljine: Između nogometa i rukometa odabrao sam nogomet i nije mi žao

by | 22. lipnja 2020. 10:09 | Vijesti

   Kad bi pogađali sport kojim se bavi na osnovu tjelesnih predispozicija za Nikolu Rodina kapetana federalnog prvoligaša Čapljine, nogomet bi sigurno bio pri dnu ljestvice, iza primjerice – košarke, odbojka, pa i rukometa. Stasit, sportski građen, 202 centimetra visoki Rodin, odudara od stereotipija o nogometašima, posebice od kada se povukao Peter Crouch 201 centimetar visoki žgoljavi Englez koji je unatoč za nogomet „nepropisanom“ rastu ostvario zavidnu karijeru. Crouch se žalio da mu zbog visine posebice protivnički navijači dobacuju – kako je gore vrijeme ili zašto ne igraš košarku i slično? Nikolu Rodina inače mlađeg brata rukometaša Matea Rodina, nismo pitali o vremenskim prilikama i odabiru sporta, nego – kako se našao u nogometu i dobili zanimljiv odgovor?

   „Trenirao sam istodobno i rukomet i nogomet, s obzirom na visinu nagovorili su me da počnem i rukomet. Kada sam došao u te neke godine da nisam mogao više balansirati ja sam izabrao nogomet. Da sam izabrao rukomet, možda sam s obzirom na konstrukciju i građu, bio uspješan i u tom sportu, a možda sam podsvjesno izabrao nogomet da u rukometu ne istisnem brata iz ekipe ha, ha, ha… Ne žalim zbog odabira, ja sam zadovoljan nogometom“, kaže Nikola, te vraćajući se na prilike u klubu nastavlja:

   „Zimus smo prošli zaista teške pripreme, koje su dugo trajale, spremili smo se dobro za nastavak prvenstva, na žalost odigrali samo jedno kolo, dok smo se spremali za drugo sve je prekinuto. Nadali smo se da će stanka biti kraća, ali baš je potrajalo, a na kraju se liga i prekinula. U stanci smo trenirali, trener Radović je bio s nama u kontaktu, imali smo grupu gdje nam je slao treninge. Radili smo individualno, nije to isto kao kolektivni treninzi, ali eto bolje i to nego ništa. Stvarno duga pauza bit će teško vratiti se u puni ritam. Mi smo praktično od 11 mjeseca izvan pogona, odigrali smo tu jednu utakmicu. Sada treniram s bratom koji je na odmoru u jednom od čapljinskih fitnes centara, on zna klub, a ja čekam razvoj situacije.

   -Može se reći da je za Čapljinu kada je riječ o plasmanu, sezona ipak dobro završila, peta je na kraju?

   -Je, dobro smo odigrali jesenski dio, s malo sreće mogli smo i bolji rezultat postići. Plasman pri vrhu je bio u cilj kluba, pa se može reći da smo ga i ostvarili.

   -Raspoloženje među igračima?

   -Nije sjajno, duga je pauza. Najgore što smo zimske pripreme odradili dobro, dugo smo trenirali blato, kiša, a onda odigraš jednu utakmicu, prekid i duga stanka. Mi smo dosta mlada ekipa, većinom smo svi trenirali jer želimo dalje napredovati, mislim da je devedeset posto ekipe spremno za nastavak rada. Možda bi se uz maksimalni angažman sa četrdesetak dana rada i šest, sedam utakmica mogli vratiti u pravi ritam. Opet sve ovisi od togas, ako ekipa ostane na okupu, znate kako je kod nas u Prvoj federalnoj ligi, obično se pola ekipe promjeni nakon sezone, pa onda kreću iznova s uigravanjem. Svi imamo neke svoje planove, vidjet ćemo što će na kraju biti.

   Uz već nekoliko sezona cementirano mjesto srednjeg braniča u ekipi Čapljine, 23-godišnji Nikola se okušao u Zrinjskom, međutim ljubav nije dugo trajala nakon nekoliko mjeseci vratio se u matično jato, a dalje dojam je sve ovisi od ambicija kluba iz Bjelava.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!