Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na čapljinsku veletržnicu u Tasovčićima: Stigli božićni mladi krumpiri cijena 1,3 KM

Na čapljinsku veletržnicu u Tasovčićima: Stigli božićni mladi krumpiri cijena 1,3 KM

by | 24. prosinca 2020. 16:11 | Vijesti

   Južnohercegovački povrtlari svojski se trude oko inovacija u proizvodnji uvode nove kulture kako bi u proizvodnji uvezali jednogodišnji ciklus.

Jedna od novina kojom žele produžiti sezonu je uvođenje proizvodnje različitih kultura u dva ciklusa. Tako se ovih dana na veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine, pojavio božićni mladi krumpir. Cijena je pristupačna, dva puta je skuplji od zimskog 1,3 KM za kilogram.

   „Krumpir je iz Vojnića odakle pristižu i prvi rani proljetni krumpiri”, ističe Hilmija Krehić, iz Radišića kod Ljubuškog inače stalni prodavač mladih krumpira, pa obrazlaže:

   „Ima interesa, ljudi dođu, raspituju se, nije uobičajeno, pa treba vremena da se kupci naviknu. Krumpir se može proizvoditi kod nas i u dva ciklusa kada je jesen lijepa pogodna kao što je bila ova. Proizvođač mi doprema krumpir ja prodajem, nisu velike količine kao u proljeće, ali ja očekujem da će mladih krumpira biti do nove godine”, kaže Hilmo Krehić.

   Što bi inovacijama skloni poljoprivrednici kazali – vrijedi pokušati!

D. Musa

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...