Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Jozo Šimović i Eustahije pobjednici ‘Utrke magaraca’ u Čapljini

Jozo Šimović i Eustahije pobjednici ‘Utrke magaraca’ u Čapljini

by | 18. prosinca 2023. 8:00 | Aktualno, Vijesti

U Čapljini je u nedjelju održana “Utrka magaraca”, a najbrži je bio magarac Eustahije i njegov vlasnik Jozo Šimović.

Osim Joze Misira i Eustahija natjecali su se još i Hrvoje Čepo (Ero), Bruno Jakiša (Bećar), Boško Jurković (Pončo), Anđela Matuško (Dasa), AnaMarija Dragičević (Rambo), Josip Majetić, Nikica Dragičević (Dajguz), Neđo Čuljak (Miško), Josip Majić (Đozla) i Pero Čamo (o.p.g)

“Naš cilj je sačuvati običaje Hercegovine, a kako je magarac jedna od životinja koju je imao veliki broj kućanstava u Hercegovini, mi smo odlučili ovu utrku održati na takav način”, istaknuli su organizatori.

Svojim nastupom manifestaciju su otvorili HKUD “Zora” Struge/Gorica i HKUD “Leopold” Grabovine.

U disciplini samaricama, natjecatelji su u narodnim nošnjama pokazali vještinu natovarivanja i rastovarivanja magaraca.

Osim utrke, održan je i Mali Božićni Sajam. Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama iz Mostara predstavila je svoje rukotvorine i posjetitelji su mogli uživati u izložbi ručnih radova i proizvoda domaćih OPG-ova.

Tekst/foto:FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...