Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Rekonstrukcija regionalne ceste R – 425a Zvirovići – Tromeđa: Vozačima će se odužiti čekanje na završetak radova

Rekonstrukcija regionalne ceste R – 425a Zvirovići – Tromeđa: Vozačima će se odužiti čekanje na završetak radova

by | 11. listopada 2019. 16:30 | Vijesti

   Još uvijek je dosta problema za vozače koji prometuju regionalnom cestom R-425a, dionica Zvirovići – Tromeđa.

Na djelu od Zvirovića do Miletine tri su prekida asfalta, a od Miletine do Tromeđe, put je i onako, očajan. Uglavnom prometnica je cijelom dužinom od silaska s autoceste u Zvirovićima pa do Tromeđe, 5,8 kilometara, noćna mora za vozače. Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji ove regionalne prometnice s visokim intenzitetom prometa, donijeti će spas, međutim sve skupa će potrajati sve do potkraj 2020 godine.

   Početkom rujna radilište su posjetili Denisa Lasića, federalni ministar pometa i veza, te Adnan Terzić direktora Autocesta Federacije BiH, Tom prilikom je najavljeno da bi prvi sloj asfalta na 2,8 kilometara dugoj poddionici, Zvirovići – Miletina, trebao biti postavljen tijekom listopada. Prema onome što smo vidjeli teško će se u tome uspjeti na žalost zaposlenih Čapljinaca u Međugorju, kao i putnika iz Međugorja prema graničnom prijelazu Bijača ili Čapljini.

   Uz asfaltni sloj na većem dijelu, koji pokazuje da se nakon predugog čekanja, radi narodski kazano – temeljita cesta. Na poddionici od 2,8 kilometara registrirali smo tri prekida, prvi na izlazu iz naseljenog dijela Zvirovića, gdje se radi pješačka staza, drugi nekoliko stotina metara dalje, posljedica je potrebe za izmještanjem djela vodovoda kako bi se izgradio pristup budućoj poslovnoj zoni i treći na razmeđi čapljinske i ljubuške općine, odnosno Zvirovića i Miletine. Treba reći da prilikom izgradnje vodovoda još nije bila u planu poslovna zona, pa sada zbog proširenja puta trećom trakom, vodovod treba izmještati. Kako se u prvi mah nije znalo tko će platiti te radove, došlo je do njihovog prolongiranja.

   Valja reći da su i na drugoj poddionici Miletina – Međugorje (bivši kamp Atlasa), dužine 2,2 kilometra, u tijeku radovi na iskolčavanju trase i čišćenju lokaliteta na kojima se planira izrada potpornih zidova. Treća poddionica od Međugorja (bivši kamp Atlasa), do Tromeđe, još je na čekanju, a duga je 1,1 kilometar. Dakle, ukupna dužina dionice regionalne ceste R – 425a na kojoj se vrši proširenje i rehabilitacija kolnika je 5,8 kilometara. Inače kompletna dionice R- 425 a Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk), dugačka je 10,1 kilometar. Dio od Trebižata do skretanja na autocestu, izgrađen je usporedo sa završetkom poddionice autoceste Bijača – Zvirovići, prije pet godina. Nakon viđenog dojam je da će se vozačima odužiti čekanje.

   Radovi na rekonstrukciji i rehabilitaciji ove regionalne prometnice počeli su 20. svibnja ove godine, a rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno druga polovica studenog 2020. godine. Cijena radova je pet milijuna maraka, a izvođač je tvrtka „Brina” iz Posušja. Sredstva za rehabilitaciju i rekonstrukciju regionalne ceste R – 425a osigurala je Vlada Federacije BiH.

 

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/191011dzadar425{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...