Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

JKP Čapljina dobilo novo vozilo

JKP Čapljina dobilo novo vozilo

by | 30. svibnja 2023. 10:28 | Aktualno, Vijesti

Zbog dotrajalosti postojeće mehanizacije i povećane količine otpada koje se svakodnevno prikuplja, Javno komunalno poduzeće „Čapljina“ je uz podršku Grada Čapljine nabavilo novo specijalizirano vozilo za prikupljanje otpada.

Odvozom otpada obuhvaćen je grad i 22 mjesne zajednice. Odvoz iz užeg gradskog područja vrši se svaki dan osim nedjelje, iz šireg gradskog područja 9-13 puta mjesečno, dok se u mjesnim zajednicama odvoz vrši jednom tjedno prema definiranom rasporedu .

Sam grad i 50 poslovnih subjekata izvan grada pokriveno je kontejnerima zapremine 1,1 m3 i 4-7 m3. U mjesnim zajednicama prikupljanje otpada se vrši u vrećama zapremine 110 l.

Na temelju sklopljenih ugovora sa pravnim licima (firme, škole, groblja, dom za stare i nemoćne, institucije) također se vrše usluge prikupljanja i odlaganja komunalnog otpada.

Na ovim poslovima svakodnevno rade tri vozača i pet skupljača otpada.

U narednom razdoblju Javno komunalno poduzeće „ Čapljina“ planira niz aktivnosti vezanih za komunalnu djelatnost prikupljanja i zbrinjavanja otpada, poručili su iz JKP Čapljina.

 

Foto i priopćenje; JKP Čapljina

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...