Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Izložbom Emira Kapetanovića u galeriji “Mlaz” započela nova sezona kulturnih događanja

Izložbom Emira Kapetanovića u galeriji “Mlaz” započela nova sezona kulturnih događanja

by | 1. svibnja 2024. 20:13 | Aktualno, Vijesti

Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva krenulo je u novi ciklus kulturnih aktivnosti, otvorenjem izložbe „PARALELNO” Emira Kapetanovića, kipara iz Sarajeva koji je diplomirao u klasi profesora Mustafe Skopljaka, i trenutno je u procesu pripreme obrane magistarskog rada na Odsjeku za kiparstvo.

Uz otvorenje izložbe i nove sezone kulturnih aktivnosti, proslavljena je i 15. obljetnica djelovanja galerije “Mlaz””, te je otvoren novi galerijski prostor.

Izložba “Paralelno” može se pogledati do 19.5.2024.

Emir Kapetanović jedan je od osnivača Vizionarskog društva Sarajevo i udruženja građana DeArt Zenica, a aktivan je i u nekoliko kulturno-umjetničkih društava, kao što su CeKa Charlama Sarajevo i ULUBIH. Do sada je imao 6 samostalnih izložbi i izlagao je na više od 30 grupnih izložbi u BiH i svijetu. Radi skulpture, slike i crteže.

Od 2007. aktivno se bavi restauracijom kulturno povijesnih spomenika pod mentorstvom regionalno priznatog restauratora Esada Veskovića, te je sudjelovao na svim značajnijim restauratorskim projektima u zemlji, kao što su obnova dekorativne plastike i zidnog slikarstva sarajevske Vijećnice, rekonstrukcija zidnog slikarstva banjalučke džamije Ferhadije, rekonstrukcija zidnog slikarstva Kuršumlije džamije u Maglaju, restauracija dekorativne plastike na fasadi Olimpijskog Muzeja u Sarajevu, itd.

Od 2016. godine zaposlen je na odjeljenju za konzervaciju, Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...