Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Juniorsko europsko prvenstvo odbojkašica: Čapljinka Leonarda Šaravanja na popisu za Europsko prvenstvo

Juniorsko europsko prvenstvo odbojkašica: Čapljinka Leonarda Šaravanja na popisu za Europsko prvenstvo

by | 13. srpnja 2020. 16:13 | Vijesti

   Izbornik ženske juniorske reprezentacije BiH Natmir Buljubašić, objavio je spisak odbojkašica koje će se pripremati za predstojeće Europsko prvenstvo juniorki. Domaćini prvenstva su Bosna i Hercegovina i Hrvatska, a natjecanje će se održati od 19. do 31 kolovoza u Zenici i Osijeku. U ta dva grada razigravat će se po skupinama, dok će završnica biti u Zenici. Jasno domaćini prvenstva – BiH i Hrvatska bit će i domaćini skupina, pa će BiH biti u Zeničkoj, a Hrvatska u Osječkoj skupini.

   Na popisu izbornika Buljubašića, nalaze se sljedeće igračice: tehničari – Irena Vukoje (Bimal Jedinstvo – Brčko), Amina Halilović (Sloboda – Tuzla), Katarina Marić (Radnik Bijeljina) i Leonarda Šaravanja (Čapljina); primači servisa – Amina Buljubašić (Smeč – Lukavac), Anastazija Čelar (Troglav – Livno), Sara Glibić (HE na Drini – Višegrad), Milica Bojović (Hercegovac – Bileća), Ana Marija Topalović (Željezara – Zenica) i Nastja Ilić (Sloboda – Tuzla); korektori – Numa Nuhbegović (Ort-Centar – Sarajevo), Manuela Dragović (Bimal Jedinstvo – Brčko) i Katarina Popić (Brčko-DN – Brčko); srednji blokeri – Sara Garić (Troglav – Livno), Adijata Obarčanin (Goražde), Sara Marković (BL-Volley – Banja Luka) i Tijana Perković Igman – Ilidža); libero – Nikolina Albijanić (Hercegovac – Bileća i Neira Joldić (Ort-centar – Sarajevo).

   Može se reći da su pripreme bh. vrste započele prije mjesec dana okupljanjem 56 mladih igračica na Ilidži. Nakon testiranja na skraćenom popisu, našlo se 19 odbojkašica, koje će sudjelovati na pripremama za Europsko prvenstvo.

   Uz BiH i Hrvatsku na prvenstvu se očekuje nastup najbolje rangiranih juniorskih selekcija na listi CEV-a – Rusije, Italije, Turske, Srbije, Njemačke, Slovačke, Bugarske, Bjelorusije, Francuske i Poljske.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...