Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vreo vikend vatrogasaca: Uz Čapljinu gasili požare i u tri općine

Vreo vikend vatrogasaca: Uz Čapljinu gasili požare i u tri općine

by | 9. kolovoza 2021. 15:40 | Vijesti

   Iza vatrogasaca je još jedan i doslovce vreli vikend. Pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe „Čapljina” proteklih dana gasili su nekoliko velikih požara ne samo na području Čapljine, nego i susjednih općina Stoca, Neuma i Ravnog.

   Na čapljinskom području najzahtjevnija bila je intervencija u nedjelju na Jasenici, gdje je uz travu i raslinje gorjela i kraška šuma, od naselja prema repetitoru. Vatrogasci su izišli na teren u 14,50 sati, a širenje požara uspjeli su zaustaviti do 17,20 sati. U ponoć s nedjelje na ponedjeljak, odnosno od 24 sata pa do 2,35 sati vatrogasci su intervenirali na gašenju požara između čapljinskog naselja Zvirovića i Studenaca na području Ljubuškog. U gašenju požara priključile su im se kolege iz Ljubuškog. Riječ je o požaru koji je izbio uz lokalnu prometnicu koja od studenačke crkve vodi do Zvirovića. Uglavnom, požar je zajedničkim snagama zaustavljen.

   Pune ruke posla vatrogasci su imali u granično m području između Stoca i Čapljine, na lokalitetu Budislavine i naselja Dašnica. Dok su gasili požar u Dašnici stigao je poziv za pomoć iz Neuma, gdje je na području između Zelenikovca i Dobrog Dola u ravanjskoj općini, buktio veliki požar. Vatra nošena vjetrom širila se prema naselju Hutovo. Izgorjela su brda jugoistočno i južno od Hutova, a vatra je doslovce zaustavljena na trasi bivše pruge, na korak od prvih kuća. Čapljinski vatrogasci su u akcije na to područje krenuli u nedjelju u 11,50 sati, a vratili se u ponedjeljak u 5,56 sati. Kako ističe Mate Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, ekipe koje su gasile požar jugoistočno i južno od Hutova bile su na velikim iskušenjima. Na tom području bilo je angažirano 12 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

   Što reći već još jednom na sve nas apelirati, ni ne pomišljajte na paljenje vatre na otvorenom do prvih kasnoljetnih kiša, trava je suha, raslinje uvelo, zrak skoro zapaljiv. U protivnom scene koje gledamo u Turskoj i Grčkoj u nešto manjem obujmu mogle bi i nas zadesiti. Dakle, još jednom – krajnji oprez.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...