Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Iz tiska izašli prvi primjerci knjige “(O)tisak u vremenu”, prvi i drugi dio, novinarke Ivanke Džajić, ravnateljice i glavne urednice Radiopostaje Čapljina

Iz tiska izašli prvi primjerci knjige “(O)tisak u vremenu”, prvi i drugi dio, novinarke Ivanke Džajić, ravnateljice i glavne urednice Radiopostaje Čapljina

by | 9. listopada 2020. 10:28 | Vijesti

Gradonačelniku Čapljine dr. Smiljanu Vidiću uručeni su prvi tiskani primjerci knjige “Otisak u vremenu”. Riječ je o tekstovima novinarke Ivanke Džajić, ravnateljice i glavne urednice RPČ, koji su objavljeni u novinama “Slobodna Dalmacija” ali i u programu Radija u razdoblju od 1995. do 2007. godine. U dvodijelnoj knjizi s preko 1100 stranica izvorna su i originalna svjedočanstva o vremenu u kojem su tekstvi nastajali, vrijedni za Čapljinu ali i šire okružje.

Urednik knjige je Josip Jović, poznati hrvatski novinar i publicist koji je o djelu “Otisak u vremenu” i autorici kazao:

“Ivanka Džajić odlučila je sačiniti neobičnu knjigu od kopija svojih novinskih izvješća iz Čapljine objavljivanih u Slobodnoj Dalmaciji tijekom desetak godina; od onih ratnih i poratnih devedesetih do mirnodopskih dvijetisućitih. U tom sam vremenu dva puta bio glavnim urednikom Splitskog dnevnika. Imali smo posebnu rubriku Herceg – Bosna, koja je ukinuta zajedno s političkom idejom te nesuđene Republike. Bili smo ne samo najčitaniji, nego gotovo i jedini dnevni list u Hercegovini i dijelovima Bosne. Slobodna je Dalmacija imala dopisnike iz svih hercegovačkih i bosanskih mjesta u kojima žive Hrvati, a među njima je bio iznimno zapažen Ivankin reporterski nerv. Njezin je doprinos uspjehu novina u to vrijeme nesumnjiv.

Ovo je knjiga podsjećanja na jedno burno vrijeme i govori o dinamičnom životu i događajima koji su prohujali ostavljajući traga i u vremenu današnjem i u vremenu budućem….”, navodi između ostalog Jović.

Naslovnicu knjige kreirao je jedan od najboljih hrvatskih fotografa Ivo Pervan, recenzenti su Miro Petrović i Josip Jović, a knjigu je lektorirala Marijana Krmek.

Nakladnik je JP “Radiopostaja Čapljina”.

Sponzori su dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine i dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Propustili ste? Poslušajte!