Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ivana Vidić Njavro i Ivan Vidić predstavili Čapljinu na reviji tradicijskog ruha ” Od Mora do Save”- svadbeno ruho

Ivana Vidić Njavro i Ivan Vidić predstavili Čapljinu na reviji tradicijskog ruha ” Od Mora do Save”- svadbeno ruho

by | 8. studenoga 2021. 15:00 | Vijesti

Proteklog vikenda u športskoj dvorani O.Š. S.S. Kranjčevića u Mostaru održana je Druga revija tradicijskog ruha ” Od Mora do Save”- svadbeno ruho koju organizira HKUD “Sv. Ante” iz Cima.

Sestra i brat, Ivana Vidić Njavro i Ivan Vidić predstavili su Čapljinu, za što su dobili i prigodno priznanje.

Revijom kojom je proslavljena je 150. obljetnica utemeljena HKUD “Sv. Ante” iz Cima nastoje se dozvati slike prošlosti, likovi mladenki i mladoženja kakve više ne možemo sresti na našim putovima.

Izlazak Ivane i Ivana možete pogledati u videu na 29:50  te dodjelu priznanja na 1:42:23 

{youtube}CA6P4yleS5c{/youtube}

Na reviji je 19 kulturno-umjetničkih društava i skupina iz cijele Bosne i Hercegovine predstavilo svadbeno ruho, tako da su posjetitelji imali priliku vidjeti i upoznati se s narodnim nošnjama koje su se nosile u svadbenim prilikama.

Sudionici su bili iz Čapljine, Čitluka, Mostara, Trebinja, Posušja, Roškog Polja, Rame, Livna, Kupresa, Uskoplja, Bugojna, Novog Travnika, Jajca, Kaknja, Brankovića, Tuzle i Orašja.

{gallery}2021/11/ivanaiivan{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...