Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ivan Bubalo novi trener GOŠK-a: Potrudit ću se da GOŠK oktloni slabosti

Ivan Bubalo novi trener GOŠK-a: Potrudit ću se da GOŠK oktloni slabosti

by | 13. siječnja 2021. 11:29 | Vijesti

   Ivan Bubalo bivši poznati nogometaš Zrinjskog, novi je trener GOŠK-a iz Gabele. Podsjećamo, Bubalo je četiri sezone vodio Branitelj u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi, bio je jedan od trenera Zrinjskog, zatim je jednu sezonu vodio ekipu hrvatskog drugoligaša Solina, kraće vrijeme i Neretvu iz Metkovića… S poslovično užarene klupe trenerske klupe, Bubalo će u nastavku prvenstva voditi „Trojance”. Govoreći o preuzimanju GOŠK-a i početnim planovima Bubalo u izjavi za „Večernjak”, kaže:

   „Na poziv predsjednika Luje ilića i uprave preuzeo sam GOŠK. Vrlo brzo smo se dogovorili. Poznate su mi visoke ambicije kluba. Jesenski dio sezone nije protekao kako su ljudi u klubu zamislili. Dapače, praktično su došli u opasnu zonu, odnosno borbu za opstanak. Očigledno je da u samoj ekipi postoje neki problemi, prvenstveno mislim na mali broj golova koje su jesenas zabili. Znam neke od tih igrača, oni kvalitetom sigurno zaslužuju više od ostvarenog u prvom dijelu sezone”, konstatira trener Bubalo, te nastavlja:

   „Znam da me očekuje dosta rada, dosta posla, ali kao i svugdje ja se toga ne bojim. Ne plašim se izazova. Moje su ambicije isto tako visoke kao i GOŠK-ove. Želim napraviti iskorak u svojoj trenerskoj karijeri. Mislim da mi je u tom smislu GOŠK pravi pogodak. Radit ću s ljudima koji su ambiciozni i koji imaju plan i program o tome što žele napraviti. Mislim da nam se putovi u tom smislu podudaraju”.

   -Bit ćete četvrti trener u GOŠKa ove sezone, kako je sjesti očito je na užarenu klupu prvoligaša iz Gabele?

   -Ja sam prije godinu dana preuzeo Solin u Drugoj hrvatskoj ligi, bio sam trener upravo u ovo vrijeme. Klub se borio za opstanak, došao sam isto poslije dvojice trenera, dakle slična situacija kao sada u GOŠK-u. Takav je trenerski posao, na žalost ta se „roba” brzo mijenja, kažem na žalost, jer je u praksi tako. Kad je riječ o GOŠK-u, klub je u prvenstvo startao s jako velikim ambicijama. Predsjednik Ilić i njegovi najbliži suradnici nisu se nadali problemima koji su ih snašli, mislim da se sve može ispraviti i vratiti na pravi kolosijek. Potrudit ću se da se slabosti otklone i da zajedno krenemo k zacrtanom cilju.

   -Svojedobno ste uspješno vodili ekipu Branitelja u Prvoj federalnoj ligi, međutim to je bilo već poodavno, koliko ste bili u prilici, odnosno jeste li pratili ligu i rezultate GOŠK-a prošle jeseni?

   -Pratio sam ligu redovito, onoliko koliko se to može da kažem sa strane. Međutim, ligu treba osjetiti, ali nadam se da tu neće biti problema. Ostajem pri stajalištu da je to jedna od najtežih, ako i ne najteža liga u cijelom regionu. U njoj se treba znati nositi sa svim poteškoćama.

   -Klubovi iz Bosne izgleda da su bolje prebrodili pandemiju korona virusa nego ovi uz Neretvu?

   -Tako izgleda, Igman, GOŠK, Čapljina, svi su u donjem dijelu, samo je Slaven ispod njih. Očito je da u sva tri kluba trebaju razmotriti što se dogodilo, koliko znam svi su imali puno veće ambicije od ostvarenog.

   Podsjećamo, GOŠK je zimuje na 14-oj poziciji s 14 bodova. Početak priprema za nastavak prvenstva trener Ivan Bubalo najavio je za srijedu, 20. siječnja.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...