Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Isplaćene novčane podrške poljoprivrednicima u Federaciji BiH

Isplaćene novčane podrške poljoprivrednicima u Federaciji BiH

by | 23. veljače 2024. 16:13 | Aktualno, Vijesti

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je gotovo ukupan iznos sredstava iz Proračuna Federacije BiH namijenjenih poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima za proteklu godinu, upućen prema bankama kako bi bio isplaćen na račune korisnika.

Ovo je ustanovljeno nakon uvida u jedinstvenu aplikaciju namijenjenu trezorskom poslovanju kojom upravlja Federalno ministarstvo financija, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Za proizvodnju su isplaćene novčane podrške u iznosu nešto većem od 115 milijuna KM, u koje je uvršten i posljednji kvartal 2022. godine. Od toga je za animalnu proizvodnju isplaćeno 90,1 milijun KM, a za biljnu 25 milijuna KM.

– Ulaganja koja smo imali u prethodnoj godini, te povećanja koja nas očekuju u ovoj godini, trebaju osnažiti poljoprivredni sektor, unaprijediti i potaknuti proizvodnju hrane i time osigurati zadovoljavanje osnovnih potreba stanovništva u Federaciji BiH – kazao je ministar Kemal Hrnjić po objavljivanju podataka o ulaganjima u poljoprivredni sektor u FBiH za 2023. godinu.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...