Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na čapljinskom području: Nakon vodovoda i asfaltiranja lokalnih prometnica na redu rotor i nova ulica

Na čapljinskom području: Nakon vodovoda i asfaltiranja lokalnih prometnica na redu rotor i nova ulica

by | 8. kolovoza 2019. 11:41 | Vijesti

   Intenzivno investicijsko razdoblje na čapljinskom području se nastavlja. Tek što su završene aktivnosti oko projekta opskrbe tehničkom vodom Bivoljeg Brda i potencijalno, okolnih naselja, nastavljene su aktivnosti na drugim značajnim projektima. Podsjećamo, značajnu investiciju opskrbe tehničkom vodom Bivoljeg Brda i dijela Dubrava, u iznosu od 1,1 milijun maraka financirao je isključivo grad Čapljina. Kako je u izjavi novinarima kazao dr. Smiljan Vidić, čapljinski gradonačelnik, bilo je obećanja od resornih ministarstava za raseljene i prognane s državne i federalne razine, ali je na kraju cijeli iznos osigurao grad Čapljina.

   Trenutačno su u tijeku radovi na novom, trećem rotoru u ulici Ante Starčevića, koja je ujedno i dio prometnice M – 6, te nove prometnice u Pelinama gdje je izgrađeno ili se gradi više stambenih zgrada. Terenski radovi na rotoru, odnosno uobičajeno kružnom toku, započeli su koncem srpnja. Riječ je o investiciji od oko pola milijuna maraka, a radove izvodi mostarska tvrtka HP Investing. Rok za završetak radova je tri mjeseca, od dana uvođenja u posao.

   Treba reći da je izgradnja trećeg kružnog toka na prometnici kroz grad zahtjevan zahvat, jer nema odgovarajućih alternativnih rješenja za promet. Uz redoviti promet prema gradu, Čapljini, Ljubuškom i dalje, gradska ulica – prometnica M – 6, ujedno je i prilaz autocesti na koridoru 5 c, i graničnom prijelazu Bijača. Tako je već u prvoj fazi radova na snazi preusmjeravanje vozila s jednog kolničkog traka, kroz naselje Peline, prema mostu koji vodi prema magistrali M – 17.

   Uz početak radova na rotoru u tijeku su i radovi na izgradnji nove ulice u Pelinama. Ta ulica je dio projekta Ada Bad. Nova ulica protezat će se od novih zgrada u Pelinama prema Neretvi. Ukupna dužina ulice bit će 360 metara. U prvoj fazi radit će se prometnica sa svom potrebnom infrastrukturom, dok će se nogostup raditi prilikom izgradnje novih zgrada na tom potezu. Procijenjena vrijednost javne nabave bez PDV-a iznosi 679.230 KM. Radove na tom projektu izvodi tvrtka „Putovi” Grude.

   Uz radove na rotoru i novoj ulici u Pelinama, valja reći da su na području Čapljine u drugoj polovici srpnja okončana dva, uvjetno rečeno, manja projekta. Riječ je o asfaltiranju prometnica u Bivoljem Brdu, zaseok Kremenac, dužine oko 2 kilometra i širine tri metra, te Bobanovom Selu u kojem su asfaltirane ulice također približne dužine od 2 kilometra, s tim što je glavna prometnica širine pet metara, a sporedne ulice tri metra. Uz prometnice uređene su i bankine. Izvođač radova na obje dionice – Bivolje Brdo i Bobanovo Selo, bila je tvrtka „Putovi” Grude.

   Umjesto zaključka može se reći da se intenzivno razdoblje na čapljinskom području započeto velikim projektom vodoopskrbe naselja u sjeverozapadnom dijelu općine i Dubravama, nastavlja nesmanjenim ritmom.

{gallery}2019/radovi{/gallery} 

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!