Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

GOŠK nakon Gornjeg Rahića izgubio prvo mjesto predsjednik Lujo Ilić kaže: Možemo biti zadovoljni s četiri boda na dva uzastopna gostovanja

GOŠK nakon Gornjeg Rahića izgubio prvo mjesto predsjednik Lujo Ilić kaže: Možemo biti zadovoljni s četiri boda na dva uzastopna gostovanja

by | 5. studenoga 2021. 11:56 | Vijesti

Imao je posla delagat Irfan Budimlić iz Cazina, nakon utakmice 12-og kola Prve nogometne lige Federacije BiH, Zvijezda – GOŠK u Gornjem Rahiću, gdje je utakmica igrana zbog suspenzije stadiona u Gradačcu. Glavni sudac ove utakmice Marijo Pejić iz Gruda, podijelio je čak 15žutih kartona, među koje su „upala” i dva crvena. Domaću je podijelio devet žutih kartona od čega Kenanu Lugaviću dva, pa je u 90 + 4 minuti morao izvan igre. Gabeljani su „inkasirali” šest žutih kartona od kojih je dva dobio Nikola Šunjić, koji je u 86-oj minuti morao izvan igre. Osvojeni bod nije bio dovoljan da Trojanci zadrže prvo mjesto, pali su na drugu s bodom manje – 28, od Igmana.

Bila je to teška, tvrda utakmica, teren je sličio na oranicu, pa je umjesto igre bilo samo nabijanje, tako smo i primili gol, zbog terena i greške nekih naših igrača. Jednostavno nije se moglo igrati. Bilo je i nekih spornih situacija, penal za nas i pogodak pred kraj susreta, bilo pa prošlo, tome se ne bi vraćao. Međutim, da nam je netko ponudio četiri boda uoči dva gostovanja kod Zvijezde i prije toga Travnika, kvalitetnih ekipa kojima gori pod nogama, rado bi to prihvatili”.

-Slijedi utakmica protiv trećeplasiranog Bratstva GOŠK-u, poslovično neugodnog suparnika?

-Bratstvo nam je u ovoj ligi najteži suparnik, pored toga oni su uz nas najbolja ekipa u ligi, ekipa koja se nadigrava. Pozivan navijače da u nedjelju u 13,30 sati dođu na utakmicu, bit će sigurno dobrog nogometa, igrači imaju veliki motiv, očekujem da ćemo se vratiti pobjedama.

-Nakon Bratstva, slijedi gostovanje kod Budućnosti koja je trenutačno četvrta, izazov do izazova u završnici?

-Mi u Banovićima uvijek dobro igramo, utakmice budu teške, ali imamo bolji učinak nego protiv Bratstva. Nakon toga u zadnjem kolu nam dolazi Simm Bau. Ja se nadam da ćemo mi u tim utakmicama osvojiti bar sedam bodova.

Bez obzira na suzdržanost u GOŠK-u, borba za prvo mjesto i viši rang se sama po sebi nameće, u dva navrata kada ste ulazili u Premijer ligu, 2010. i 2016., osvajali ste po 56 bodova, kako je krenulo ove godine za prvo mjesto trebat će znatno više.

-Očito, Igman i mi se pratimo, nismo opterećeni rezultatom, idemo od utakmice do utakmice vidjet ćemo što će na kraju ispasti. Mislim da ove sezone za plasman u Premijer ligu neće biti dovoljno ni 66 bodova”, zaključio je Lujo Ilić predsjednik NK GOŠK. 

Valja reći da je GOŠK u proteklom dijelu sezone već postavio teško dostižan klupski rekord 12 prvenstvenih utakmica bez poraza, ostvarili su nogometaši GOŠK-a u tekućoj sezoni. Ipak poslije 12-og kola na čelu je Igman s 29 bodova, dok je GOŠK uz osam pobjeda i četiri remija, drugi s 28 bodova.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...