Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Šetnici do Mogorjela u punom profilu prepreka samo uski kanal

Šetnici do Mogorjela u punom profilu prepreka samo uski kanal

by | 5. siječnja 2022. 12:59 | Vijesti

  Iako će radovi još potrajati šetnica ulicom Augusta Šenoe od grada do ville rustice Mogorjelo, već služi svojoj svrsi. Zahvaljujući neuobičajeno toplim zimskim danima na izgrađenom dijelu već se mogu vidjeti šetači, koji od grada prođu tim dijelom i nazad. Na osnovu viđenog već se može naslutiti da će šetnica biti atrakcija. Podsjećamo, šetnica će biti dugačka točno 1.100 metara. Zelenim pojasom bit će odvojena od kolničkog traka, odnosno regionalne ceste 425 a Čapljina – Struge – Gabela Polje, a cijelom dužinom bit će osvijetljena.

   S obzirom na njezinu atraktivnost za građene izvršili smo svojevrsni novinarski uvid tijekom kojeg smo uočili da su započeli i radovi u dijelu buduće šetnice koji se trenutačno nalazi unutar ograde tvrtke Metalinvest. Dakle, ograda Metalinvesta pomjerit će se izvan šetnice. Jedino usko grlo na šetnici, koje smo uočili, je mali mostić preko kanala za odvodnju u širini od nepuna dva metra. Naravno, idealno bi bilo da se kanal premosti čime bi se dobila šetnica u punom profilu cijelom dužinom.

   Građani koje smo uz put kontaktirali ističu da bi im drago bilo kada bi se produžila do rijeke Trebižat, odnosno do kupališta Jaz, drugi bi voljeli da se šetnica napravi s obje strane i slično, jasno uz obnovu kolničkog traka. Ima i još maštovitijih koji predlažu povezivanje šetnice od Mogorjela s nasipom, a dalje Tersanom na istočnu obalu Neretve pa do Hutovog blata. To bi kažu bilo odlično za rekreaciju i slično. Naravno, to je zamašan projekt, međutim šetnica čija je izgradnja naišla na opće odobravanje, budi razmišljanja i o drugim sličnim projektima.

Tekst i foto: D. Musa

 

{gallery}2022/01/0601setnica{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...