Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vedriji tonovi u Bjelavama i na Podavali: Nakon sušne jeseni za Čapljince izgledno plodnije nogometno proljeće

Vedriji tonovi u Bjelavama i na Podavali: Nakon sušne jeseni za Čapljince izgledno plodnije nogometno proljeće

by | 16. travnja 2021. 16:04 | Vijesti

   Iako čapljinski nogometni prvoligaši Čapljina i GOŠK, još nisu pobjegli iz opasne zone, nakon šest kola nastavka prvenstva situacija je vedrija nego za njih tijekom tmurne zimske stanke. Podsjećamo, Čapljina je zimovala na petnaestom mjestu sa samo 10 bodova, dok je GOŠK bio četrnaesti s 14 bodova. Da su čapljinski klubovi ozbiljno shvatili mizerni jesenski učinak, da se zaključiti i po igrama i po rezultatima u nastavku sezone. Što više nakon što je slavio u Bjelavama, GOŠK je veliku uslugu napravio Čapljini pobjedom u Konjicu protiv Igmana, izravnog konkurenta u borbi za opstanak. Ta pobjeda Čapljini je osigurala mogućnost da preskoči Konjičane na ljestvici i time napravi ono što je realno očekivati, a to je bar četrnaesta pozicija na kraju sezone. Zavisno od raspleta u Premijer ligi BiH, to bi moglo biti i dovoljno za opstanak.

   Čapljina je dakle, u 15 kola prošle jeseni osvojila 10 bodova, a u šest kola nastavka isto toliko?! Upravo ta činjenica u Bjelave je unijela optimizam. Taj optimizam pojačala je završnica utakmice Čapljina Vis Sim – Bau u kojoj je Čapljina u 89-oj minuti gubila 1:2, a onda za šest minuta pogocima Sedina Ljuce preokrenula na 3:2! Bila je to utakmica u stilu britanske „premijere”, odluka o pobjedniku pala je u nadoknadi vremena, kakve se rijetko viđaju na nogometnim terenima u Bosni i Hercegovini. Dakle, za samo šest minuta, Čapljina je iz „pakla” zahvaljujući Ljuci koji je dobio „šut kartu” u momčadi iz Kosove, inače junioru Želje, stigla do „raja”. Teško je opisati taj preokret, snuždena lica obješene glave na licima članova uprave i tehničkog osoblja domaće ekipe, a onda trans. Kako je utakmica tekla dobro je da nije bilo zahtjeva za liječničkom pomoći. Valja reći da je Čapljina povela prekrasnim pogotkom Uroša Mirkovića u 19-oj minuti, a onda je Marcel Mace u 48-oj zapucao penal, gosti su poravnali, pa u 81-oj minuti preko Mahmutovića preokrenuli, tada na scenu stupa spomenuti Ljuca. Upravo zbog načina na koji su došli do novih bodova Čapljini je ova pobjeda važnija od tri osvojena boda, jer je pogonu iz Bjelava dala poticaj za narednih devet kola.

   GOŠK je konačno u gostima postigao dva gola, glasila bi prva vijest s Podavale. Do utakmice Igman – GOŠK 0:2, Gabeljani su samo na jednoj domaćoj utakmici, u ovoj sezoni, jesenas doma protiv Orašja, postigli dva pogotka bilo je 2:1. Poput Čapljine i GOŠK bilježi daleko plodnije proljeće nego jesen. Trojanci su jesenas od priče o borbi za Premijer ligu, osvojili samo 14 bodova, u šest utakmica nastavka učinak su skoro duplirali, s novih 12 bodova. Gabeljani su trenutačno 12-ti s 26 bodova. Što se tiče plasmana nisu puno napredovali, dva mjesta, međutim bodovno su uhvatili korak s klubovima iz sredine ljestvice. Tri boda im primjerice, nedostaju za dostizanje devetog mjesta. Valja posebice istaknuti podatak da GOŠK u nastavku prvenstva nije izgubio niti jednu utakmicu, tri utakmice je dobio, dvije u gostima, a isto toliko – tri, igrao neriješeno.

   Prema tome, u proteklih šest kola oba čapljinska nogometna prvoligaša su stvorila osnovu za ostvarenje cilja, a on je s obzirom na jesenošnje plasmane bio opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH. Pred njima je devet kola u kojima s obzirom na trenutačnu formu, mogu napraviti dalji pomak. U svakom slučaju unatoč promjenjivo oblačnom vremenu, u dolini Neretve je nogometno nebo trenutačno vedro!

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...