Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U GOŠK-u nižu se zanimljivosti , od Mamića do Vidmara i Makraoua

U GOŠK-u nižu se zanimljivosti , od Mamića do Vidmara i Makraoua

by | 15. lipnja 2018. 17:22 | Vijesti

   I kad nema službenih utakmica iz Gabele zanimljivosti sustižu jedna drugu. Uz prvu prozivku sastava za novu sezonu, proteklih dana pored dva nova igrača, stižu i zanimljivosti. Podsjećamo, nakon odlazaka nekolicine standardnih prvotimaca među “lavove” su stigli Vedin Kulović iz mostarskog Veleža i Elvedin Aletić iz federalnog prvoligaša Orašja. Niska time nije zaključena jer je posredovanjem bh. nogometnog menadžera Admira Husarića iz Srebrenika, na stadion pod brijegom Avalom “sletio” Eedouane Makraou, Nizozemac marokanskih korijena. Dvadesetogodišnjeg Makraoua prati pedigre futsal reprezentativca Nizozemske, a zadnji klub za koji je u toj zemlji nastupao, bio je Amsterdam SV.

   “Rano je govoriti uklapa li se Makraou u koncepciju GOŠK-a, obavio je samo jedan trening”, kaže Feđa Dudić šef stručnog stožera “lavova”, te ističe:

   “Mlad je, dobro barata loptom, vidjet ćemo što će dalje biti, pri čemu će presuditi pripremne utakmice. Uz od ranije utvrđeni ogled protiv Željezničara, dogovorili smo i utakmicu protiv Širokog Brijega, 22-og lipnja. Na toj utakmici provjerit ćemo i Mihu Vidmara iz slovenskog Radomlja, koji stiže 20-og lipnja. Poslije utakmica protiv Širokog Brijega, a zatim Željezničara 25-og lipnja, znati ćemo sastav koji od 1-og do 8-og srpnja, nastavlja pripreme na Kupresu, gdje će putovati 22 profesionalca plus tri igrača iz omladinskog pogona”, rezimira trener Dudić.

   Dakle, uz Makraoua iz bogate Nizozemske u Gabelu će “aterirati” i Miha Vidmar i također bogate Slovenije. Jasno je i ako prođu da oni u Gabelu ne dolaze zbog novca, nego zbog nogometne afirmacije. Hoće li u tome uspjeti, znati će se za desetak dana.

   Međutim, dvojica igrača iz bogatijih zemalja nisu jedine novine među “lavovima” bujicu nagađanja pokrenuo je susret čelnika GOŠK-a, predsjednika Luje Ilića i direktora Andrije Jurkovića, sa Zdravkom Mamićem, među ljubiteljima nogometa u ovom dijelu Hercegovine, popularnim Maminjom u Međugorju. Je li to bio prijateljski posjet ili nešto više, za sada se ne zna. “Čaršija” sve od dolaska Mamića u Hercegovinu, nagađa da bi pod svije okrilje mogao uzeti upravo GOŠK. Treba se podsjetiti da je Mamić od prije znao biti galantan prema “lavovima”. Uz nastupe Dinama na GOŠK-om turniru u Gabeli, ovaj mali klub znao je “počastiti” izdašnijim donacijama. Ljubitelje nogometa baš i ne muče problemi koje u Hrvatskoj ima Mamić, oni nagađaju, hoće li se obistiniti narodna – gdje ima dima bit će i vatre! Tko zna?

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...