Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Hrvatske državljanje iz BiH i dijaspore u parlamentu Hrvatske predstavljat će 3 zastupnika

Hrvatske državljanje iz BiH i dijaspore u parlamentu Hrvatske predstavljat će 3 zastupnika

by | 18. travnja 2024. 15:39 | Aktualno, Vijesti

HDZ je uvjerljivo pobjedio na izborima za Hrvatski sabor u 11 izbornoj jedinici, iz koje su se birala 3 zastupnika, osvojivši 80 posto podrške birača. Tako će hrvatske državljane iz BiH i dijaspore u parlamentu Hrvatske sljedeće četiri godine predstavljati Zvonko Milas, Radoje Vidović i Dario Pušić.

HDZ BiH danas je iskazao zahvalnost hrvatskom narodu u BiH na plebiscitarnoj podršci ovoj stranci.

Poštovani hrvatski narode diljem Bosne i Hercegovine, uvaženi birači, poštovani članovi i dragi simpatizeri ovim putem izražavamo svoju duboku zahvalnost svim Hrvaticama i Hrvatima koji su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor iskoristili svoje biračko pravo i iskazali plebiscitarnu podršku kandidatima okupljenima oko sestrinske stranke, Hrvatske demokratske zajednice, stoju u zahvali HDZ BiH.

U priopćenju za javnost HDZ BiH ističe kako je visoka izlaznost i dokazana podrška Hrvata u Bosni i Hercegovini politikama Hrvatske demokratske zajednice zalog su i za trajno i neupitno ojačavanje suradnje na izgradnji europske Bosne i Hercegovine, zaštiti prava Hrvata kao konstitutivnog naroda te izgradnji boljih prilika za Hrvate i sve ostale žitelje u Bosni i Hercegovini.

-Naš narod je ponovno poslao jasnu poruku o ujedinjenosti političke obitelji HDZ-a u obje domovine, potvrđujući snagu hrvatskoga zajedništva i snagu Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Poštovane Hrvatice i Hrvati, dozvolite stoga još jednom iskazati najdublju zahvalnost u ime najsnažnije političke obitelji i stožerne stranke hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju HDZ BiH.

Tekst: HMS

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...