Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HNŽ: Produljena odluka o privremenim rješenjima o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za

HNŽ: Produljena odluka o privremenim rješenjima o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za

by | 13. srpnja 2023. 15:17 | Aktualno, Vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na svojoj je redovitoj sjednici usvojila Odluku o privremenim rješenjima izdanim na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti čime je produljila rok važenja Privremenih rješenja o odobrenju za rad kategoriziranih ugostiteljskih objekata do 30. lipnja 2024. godine.

Odlukom su, naime, utvrđeni uvjeti za pribavljanje privremenih rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata, kao i konačni rok njihova važenja.

Tako je Vlada omogućila velikomu broju ugostiteljskih objekata, prije svega s područja Općine Čitluk, poslovanje unutar sustava i zakonskih okvira i zadržavanje postojećih smještajnih kapaciteta za turističku sezonu 2023./2024. čime je osigurano i čuvanje velikoga broja radnih mjesta.

Ovime je Vlada HNŽ-a još jedanput izišla u susret vlasnicima ugostiteljskih objekata koji imaju neriješene imovinsko-pravne odnose, kao i onima kojima su potrebna velika novčana sredstava za legaliziranje objekata.

Institut privremenoga rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za smještaj primjenjuje se na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojim je propisano kako će rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj ugostitelju biti izdano i u slučaju ako je za poslovni prostor podnesen zahtjev za legalizaciju mjerodavnomu tijelu i tako rješenje može biti privremeno najdulje dvije godine, s mogućnošću jednoga produljenja, stoji u priopćenju.

Priopćenje: Vlada HNŽ

Foto: FENA

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...