Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Niske temperature štetile ranom voću

Niske temperature štetile ranom voću

by | 2. ožujka 2018. 17:51 | Vijesti

    Hladan konac veljače i sami početak ožujka odrazit će se na ukupnu poljoprivrednu proizvodnju na čapljinskom području. Kada je riječ o voćarstvu niske temperature ostavit će traga na kajsijama, ranim sortama bresaka, bademima, te drugom ranom voću.

    “Šteta će sigurno biti, ali je bez obilaska nasada teško reći kakvih i kolikih”, ističe Željko Prce tehnički direktor čapljinske tvrtke “Agroherc”, te dodaje da je proteklih dana stanje u voćnjacima bilo relativno dobro s obzirom na niske temperature.

    Uz štete u nasadima u Gabeli, Višićima i Nerezima, odnosno uz Neretvu, niske temperature u nešto većoj mjeri osjetit će voćari s Dubrava, kao i u drugim dijelovima čapljinske općine. Ono što agronomi koje smo kontaktirali ističu kao vrlo važno to je da razdoblje niskih temperatura ne traje dugo. U slučaju ako bi se niske temperature, ispod ništice, nastavile i narednih dana štete će biti veće. Imajući to na umu voćari se nadaju da će se prognoze meteorologa, o zatopljenju obistiniti. Zanimljivo, voćari ističu da se stanje na Dubravama bitno ne razlikuje, od stanja voćnjaka u nizijskim dijelovima općine.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!