Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Niske temperature štetile ranom voću

Niske temperature štetile ranom voću

by | 2. ožujka 2018. 17:51 | Vijesti

    Hladan konac veljače i sami početak ožujka odrazit će se na ukupnu poljoprivrednu proizvodnju na čapljinskom području. Kada je riječ o voćarstvu niske temperature ostavit će traga na kajsijama, ranim sortama bresaka, bademima, te drugom ranom voću.

    “Šteta će sigurno biti, ali je bez obilaska nasada teško reći kakvih i kolikih”, ističe Željko Prce tehnički direktor čapljinske tvrtke “Agroherc”, te dodaje da je proteklih dana stanje u voćnjacima bilo relativno dobro s obzirom na niske temperature.

    Uz štete u nasadima u Gabeli, Višićima i Nerezima, odnosno uz Neretvu, niske temperature u nešto većoj mjeri osjetit će voćari s Dubrava, kao i u drugim dijelovima čapljinske općine. Ono što agronomi koje smo kontaktirali ističu kao vrlo važno to je da razdoblje niskih temperatura ne traje dugo. U slučaju ako bi se niske temperature, ispod ništice, nastavile i narednih dana štete će biti veće. Imajući to na umu voćari se nadaju da će se prognoze meteorologa, o zatopljenju obistiniti. Zanimljivo, voćari ističu da se stanje na Dubravama bitno ne razlikuje, od stanja voćnjaka u nizijskim dijelovima općine.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...