Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HKZ TROPLET – predstavlja dvije knjige u Stocu

HKZ TROPLET – predstavlja dvije knjige u Stocu

by | 17. travnja 2024. 12:42 | Aktualno, Vijesti

Hrvatska kulturna zajednica Troplet organizira predstavljanje knjiga u Duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-Mrkanske biskupije Sarsenterum, u Stocu, u petak, 19. travnja, u 19,30 sati.

Biti će predstavljene dvije knjige, knjiga Ratka Perića „Isusovi sakramenti u molitvi Očenaš“ te knjiga sv. Tome Akvinskoga „O Gospodinovoj molitvi“. O knjigama će govoriti mr. Petar Marija Radelj i mons. dr. Ratko Perić, biskup u miru.

U knjizi Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš se povezuje sedam molbenica Očenaša sa sedam sakramenata. Jednostavno, praktično, konkretno, poticajno. Stupovi katoličke vjere, prakse, postupanja i obraćanja Bogu čitatelju se stapaju u jednu cjelinu. Stoga je ovo djelo sinteza koja na svjež način učvršćuje ono što, kako i zašto vjernik izgovara i čini. Njime se Kristovu vjerniku koji želi produbiti molitvenu spoznaju, duhovnost i osvjedočenje za Isusa otvaraju svetopisamski obzori.

U knjizi “Sv. Toma Akvinski: O Gospodinovoj molitvi” su sadržani prijevodi s latinskoga triju tekstova sv. Tome Akvinskoga: Razlaganje o Gospodinovoj molitvi, u kojem su pribilježene Svetčeve propovijeda kršćanskomu puku u Napulju tijekom korizmene obnove od 20. veljače do 1. ožujka 1273., i po jedan članak iz njegovih velikih teoloških sinteza: o odnosu Duhovih darova i prošnjâ Očenaša (iz 1255.) i o dvojbi je li sedam prošnja Gospodinove molitve prikladno raspoređeno (iz 1272.). Ovo klasično djelo iz katoličke duhovnosti objavljeno je na hrvatskom o 750. obljetnici nastanka, pokazuje njegovu trajnu valjanost, a važno je za cijelu Crkvu jer je ono nadahnulo saborske oce Tridentskoga sabora da zadnji, četvrti dio Rimskoga katekizma (1564.) posvete razlaganju molitve i Očenaša.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...