Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HKUD “Sveti Ante” iz Dretelja gostovalo u Slavoniji

HKUD “Sveti Ante” iz Dretelja gostovalo u Slavoniji

by | 13. lipnja 2018. 10:17 | Vijesti

Eskurzija HKUD-a „sv. Ante“ iz Dretelja započela je 9. lipnja kad su se u jutarnjim satima zaputili prema općini Semeljci gdje su kod domaćina KUD-a  „Lipa“ nastupili na 16. smotri  folklora s poznatom hercegovačkom poskočicom Linđo. Pored društva Sv. Ante, jedinog predstavnika iz BiH, te domaćina nastupili su još: HKD „VESELI GRADIŠĆANCI“ UNDA, SKUD „I. G. KOVAČIĆ“ ZAGREB, KUD „S. S. KRANJČEVIĆ“ BAČKI BREG, KUD“SV. ANA“ ODRANSKI OBREŽ, OGRANAK SELJAČKE SLOGE DRENOVCI, KUD „RAVNICA“ STARI PERKOVCI, KUD „ZAGORCI“ BELJEVINA, KUU „KRISTAL SLADORANA“ ŽUPANJA, KUD „SLAVONIJA“ ĐURĐANCI, KUD „IVAN FILIPOVIĆ“ VELIKA KOPANICA, KUD „MILKO CEPELIĆ“ VUKA. Zabava se nastavila do kasno u noć uz TS „Slavonski vez“.  HKUD „sv. Ante“ sudjelovalo je u humanitarnoj akciji „Kolo za Petru“ za teško bolesnu Petru Bešker.

Putovanje se nastavilo izletom u Osijeku gdje su članovi obišli znamenitosti grada.

Dreteljani su 10. lipnja nastupili i kod svojih pobratima KUD-a „Veseli šokci“  na njihovoj 4. manifestaciji u Punitovcima gdje se  Dreteljani osjećaju kao doma. U sklopu manifestacije proslavljena je i 25. godišnjica općine i zaštitnika župe. Dreteljani su se predstavili pjesmama i plesovima Hercegovine, sviranjem na tradicijskim glazbalima, bećarcem, te linđom. Pored HKUD-a „sv. Ante“ i domaćina nastupili su još: RKUD „DARDA“ DARDA, KUD „JOSIP ŠOŠIĆ“ TENJA, FD „ŠOKADIJA“ OSIJEK, SKUD“BRAĆE BANAS“ JOSIPOVAC PUNITOVAČKI, NATICA SLOVAČKA JURJEVAC PUNITOVAČKI. Za dobru atmosferu se pobrinuo i TS „Strossmayer“ i Cecilija, te Zdenko Damjanović- Zdena.

Puni dojmova i bogatiji za još jedno iskustvo i putovanje Dreteljani su se vratili u ponedjeljak 11. lipnja, ističući da se nadaju da se i dogodine vraćaju ponovno kod svojih prijatelja.

FOTO:

{gallery}2018/dretelj_slavonija{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...