Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HKUD ‘’Seljačka sloga’’ Trebižat – Čapljina sudjelovalo na seminaru dinarske pjesme i plesova

HKUD ‘’Seljačka sloga’’ Trebižat – Čapljina sudjelovalo na seminaru dinarske pjesme i plesova

by | 5. ožujka 2024. 13:49 | Aktualno, Vijesti

Proteklog vikenda, od 1. do 3. ožujka 2024. godine, održan je trodnevni seminar za voditelje folklornih skupina u Otočcu.

Više od stotinu sudionika došli su iz raznih krajeva Hrvatske, Hercegovine, Austrije, Njemačke i Švicarske na ovaj 9. Seminar dinarske pjesme i plesova.

Pjevače je vodio dr. Joško Ćaleta, a plesače prof. Vidoslav Bagur. Seminar je obuhvaćao odabranu folklornu građu dinarske zone. Svrha seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama.

HKUD ‘’Seljačka sloga’’ Trebižat – Čapljina, je bilo sudionik na ovomu seminaru, a predstavljali su ga,  voditeljica dječje folklorne skupine Agnes Matić i  voditelj folklorne skupine Ivan Vidić koji je ujedno bio asistent prof. Baguru.

Tekst/foto: Trebižat.com

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...