Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HKUD “Luke” u subotu u tv emisiji “Lijepom našom”

HKUD “Luke” u subotu u tv emisiji “Lijepom našom”

by | 8. studenoga 2019. 17:01 | Vijesti

   HKUD „Luke” Čapljina sudjelovalo je na snimanju serijala „Lijepom našom” Hrvatske radiotelevizije u Župi Dubrovačkoj.

    „To je drugi put ove godine da sudjelujemo u snimanju ,Lijepom našom”. Kad smo prvi put u veljači ove godine, nastupili u Ljubuškom, voditelj – Branko Uvodić, čestitao nam je na nastupu i rekao da će nas pozvati i na jedno snimanje u Hrvatskoj. Sada je to i realizirano u Župi Dubrovačkoj”, rekao je Nikola Šutalo član uprave Društva, u izjavi za Radiopostaju Čapljina.

   Iz HKUD-a „Luke” ističu da u Župi Dubrovačkoj nisu prezentirali samo Društvo, nego i grad Čapljinu, te Hercegovinu. Nastup su počeli pjesmom „Zemlja Hercegova” u izvedbi Muške pjevačke skupine. Ženska pjevačka skupina predstavila se bećarcem u kojem je povezala čapljinske lokalitete i rijeke, dok se Folklorna skupina predstavila hercegovačkom trusom uz pjesmu – Hercegovci gangu zapjevajte trusu zaigrajte. Nastup HKUD „Luke” protekao je uz glazbenu pratnju sekcije tamburaša.

Emisija „Lijepom našom” sa nastupom čapljinskog HKUD „Luke”, Hrvatska radio televizija emitirat će u standardnom terminu – od 17,40 sati, u subotu, 9-og studenog.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...