Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HKD Napredak dodjeljuje 33 stipendije

HKD Napredak dodjeljuje 33 stipendije

by | 23. studenoga 2017. 12:25 | Vijesti

Hrvatsko kulturno društvo Napredak raspisalo je natječaja za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje „Ivo Andrić – Vladimir Prelog“ za akademsku 2017./2018. godinu.
Napredak će dodijeliti ukupno 33 stipendije, a rok za prijavu na natječaj istječe 20. prosinca 2017. godine.

Deset stipendija namijenjeno je za studente viših godina studija koji nisu apsolventi, koji nisu ponavljali godinu, te koji nemaju navršenih 27 godina života. Stipendija iznosi 2.000 maraka za godinu dana.

Pet stipendija bit će dodijeljeno za poslijediplomske studije. Stipendija iznosi 3.000 maraka za godinu dana.
Petnaest stipendija namijenjeno je studentima prve godine studija, koji prvi puta upisuju prvu godinu, a koji imaju manje od navršenih 20 godina života. Jednokratna potpora iznosi 1000 maraka za godinu dana.
Iz Podfonda Irene Kozarić bit će dodijeljene još tri stipendije za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Stipendija iznosi 2.000 maraka za godinu dana.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...