Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

HGSS Čapljina uspješno okončao potragu za nestalom osobom u Doljanima

HGSS Čapljina uspješno okončao potragu za nestalom osobom u Doljanima

by | 3. travnja 2024. 10:41 | Aktualno, Vijesti

Dana 01.04.2024. godine u 22:30 sati na dežurni broj stanice, HGSS Čapljina zaprimio je poziv od PU Čapljina kako su dobili obavijest o nestaloj osobi u mjestu Doljani, općina Čapljina.

Nestala osoba je I.K. (1999. godište) sa stalnim boravkom na području grada Metkovića, Republika Hrvatska.

Odmah po zaprimanju prijave, dežurni spašavatelj izlazi na teren te ubrzo nakon prikupljanja svih relevantnih podataka, na mjestu zadnjeg viđenja mu se priključuju i ostali članovi stanice, kao i kolege iz HGSS Čitluk, dok su ostale članice savez GSSuBiH stavljene u pripravnost.

U potrazi koja je trajala do ranih jutarnjih sati, uz spašavatelje HGSS Čapljina bili su uključeni i članovi DVD Metković kao i kolege iz GSS HR stanica Dubrovnik.

Kombinacija lošeg vremena, jake kiše i olujnog vjetra s izrazito smanjenom vidljivošću zahtijevali su ogromne napore spašavatelja kako bi se unesrećeni što prije locirao.

U samoj akciji, teren se također pretraživao i s K9 timom te osmatranjem iz zraka s termalnom kamerom.

Akcija je uspješno završena 02.04.2024. godine u 6:35 sati.

Tekst/foto: HGSS Čapljina

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...