Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Hercegovina otvorila cikloturističku sezonu

Hercegovina otvorila cikloturističku sezonu

by | 18. ožujka 2024. 17:20 | Aktualno, Vijesti

Vikend u Hercegovini protekao je u znaku biciklizma i cikloturizma. Hercegovina je bila domaćinom stotinama biciklista iz Hrvatske, Srbije i svih dijelova Bosne i Hercegovine. Događaj “Upoznaj Hercegovinu”, organiziran od strane udruge “HerzegovinaBike” u suradnji s hercegovačkim klubovima iz Mostara, Širokog, Posušja, Drinovaca, Gruda, Ljubuškog i Čapljine, pružio je sudionicima nezaboravan doživljaj spektakularnih krajolika, slikovite okoline i gostoljubivosti gradova koje su posjetili tijekom današnje vožnje dugog 130 km.

Start vožnje bio je u Mostaru ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Nakon prvih 20 km, biciklisti su stigli u Široki, gdje su imali priliku upoznati ovaj predivni hercegovački gradić. Gosti su bili srdačno dočekani i osvježeni ispred tvrtke Vibar doo Best Drive BiH, koja je poznata po podršci biciklizmu i promociji aktivnog načina života i outdoor turizma.

Nakon Širokog Brijega, sudionici su posjetili Grude gdje su ih dočekali članovi Biciklističkog kluba Grude. Nakon kratke pauze u Agroturizmu Marića gaj, gdje su imali priliku kušati hercegovačke delicije, krenuli su prema Ljubuškom.

U Ljubuškom su se pridružili dječjoj utrci “Kids Race Gračine” koju je organizirao BK Ljubuški te su se fotografirali s mališanima koji su izražavali svoje oduševljenje i sreću. Posljednji grad na njihovoj ruti bio je uvijek lijepa Čapljina, nakon čega su se vratili u Mostar pitoresknom Ćirinom prugom.

“Cestovni i brdski biciklizam izvrsni su načini za istraživanje svijeta, a s idejom održivog putovanja koja postaje sve važnija, bicikl postaje sve popularnije prijevozno sredstvo. Biciklistički turizam nudi raznoliko tržište. Potražnja za ovom tržišnom nišom raste, zbog aktivnog i zdravog načina kretanja i oblika turizma, kao i željom za istraživanjem prirode. Biciklistički turizam nudi brojne mogućnosti, uključujući iskustvo s lokalnom zajednicom, biciklističke ture neasfaltiranim cestama, upoznavanje novih mjesta i destinacija, kao i nove mogućnosti koje dolaze s e-biciklima. Ovo je samo početak uzbudljive sezone biciklizma u Hercegovini”, izjavio je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Već u nedjelju, 24.3., očekuje nas još jedan spektakularan događaj – biciklijada Ćirinom prugom, koja će ponovno privući stotine sudionika iz regije. Pozivamo sve ljubitelje biciklizma da se pridruže ovom izvanrednom događaju. Nema boljeg načina da uživate u subotnjem polumaratonu u Mostaru, a zatim u nedjelju upoznate južni dio Hercegovine i Ćiro prugu na opuštenoj biciklističkoj vožnji do Čapljine.

Organizatori događaja “Upoznaj Hercegovinu” bili su: Biciklistički klub Mostar, Biciklistički klub Široki, Biciklistički klub Posušje, Hrvatski biciklistički klub Drinovci, Biciklistički klub Grude, Biciklistički klub Ljubuški i Biciklistički klub Čapljina, priopćeno je iz udruge Herzegovina Bike.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...