Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Hercegovački derbi Čapljina – Velež 1:4 (1:1) – Rođeni uz podršku nekoliko stotina navijača protutnjali kroz Bjelave

Hercegovački derbi Čapljina – Velež 1:4 (1:1) – Rođeni uz podršku nekoliko stotina navijača protutnjali kroz Bjelave

by | 13. kolovoza 2018. 16:33 | Vijesti

Takav ishod hercegovačkog derbija Čapljina – Velež 1:4, poluvrijeme 1:1, nije se očekivao. S obzirom na veliku fluktuaciju igračkog kadra, dolazaka i odlazaka, ljetos u Bjelavama, gostima su se davale nešto veće šanse, međutim takav slom kakav su doživjeli Čapljinci sigurno ne. Ispalo je kako je pogodak Čapljine razljutio Mostarce. Čapljina je povela u 18-oj minuti udarcem s 11 metastra, a sttijerlac je bio Pero pervan. Prekršaj za 11 metara bio je na mladom Aldinu Hrvanoviću. Samo dvije minute poslije lopta pogađa u ruku Cvitkovića, a Brandao je neumoljiv 1:1.
Velež je nakon poravnanja imao inicijativu i nekoliko solidnih prilika, da bi u samoj završnici Čapljina propustila dvije kolosalne prilike. Oba puta u prilici je bio novajlija u redovima Čapljinaca, Eldin Mustafić, koji se spetljao u situacijama kada je trebalo samo poentirati. Ostao je dojam da je na njega utjecao pritisak navijača Veleža koji su bili upravo na toj strani terena. U nastavku potpuno nova igra, Velež diktira ritam, lopta ide brzo s desne na lijevu stranu, solidni vratar Čapljine Ivan Trifković bio je kao na streljani. Dva puta iz gotovo istovjetnih akcija, ubačaj s lijeve strane na desnu vratnicu pogađa spretni Nusmir Fajić, da bi se pod kraj utakmice u listu strijelaca upisao i Mujezinović.
Čapljina je u drugom poluvremnu djelovala nemoćno, ni snage ni volje za preokretom. Što je po srijedi, teško je reći. Tek od novajlija u dresu kluba iz Bjelava uz vratara Trifkovića za oko je zapeo samo Aldin Hrvanović, ostali od, ukupno šest novaka u početnoj postavi, nisu se vidjeli. U stvari bili su prepoznatljivi jedino po greškama. Sve skupa puno posla za trenera Čapljine, Damira Borovac i njegovog pomoćnika, bivšu legendu čapljinskog nogometa Emira Ćerića. S druge strane Velež je ovoga puta imponirao konkretnošću. Mada su i proteklih godina najavljivali pohod na Premijer ligu, Mostarci bar u Bjelavama, nisu djelovali, tako uvjerljivo. Ovoga puta dojam je, ne prijete praznom puškom.
Moramo istaknuti još jednu noviju pojavu, novinarima više nije preporučivo slikati navijače, pa su tako pristaše „rođenih“ koji su stvorili u Bjelavama rijetko viđeni štimung, za svoje ljubimce, već i slikanje istaknutih transparenata shvatili kao atak. Naravno, nije problem u novinarima.
Tekst i foto: D. Musa
Rekli su:
Ibro Rahimić, trener Veleža: „Zadovoljan sam igrom i rezultatom. Čapljina je dobro krenula, mi smo polako preuzimali inicijativu i u nastavku dominirali. Do izražaja je došla naša tranzicija i brzina u napadu. I ranije sam govorio da Veležu nedostaje strijelac, sada smo s Fajićem, riješili taj problem. Tijek utakmice pokazao je da smo spremni za sezonu“.
Damir Borovac, trener Čapljine: „Kad na startu izgubiš ovako uvjerljivo, onda ne pomažu nikakva opravdanja. Očito je da će trebati još vremena za uigravanje ekipe. U završnici prvog poluvremena nismo iskoristili velike prilike, a onda smo u drugom poluvremenu totalno pali. Treba vidjeti što i kako dalje“. 

{gallery}2018/bjelavee{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...