Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Hercegovačka franjevačka provincija objavila natječaj na temu “Pobijeni Hercegovački franjevci”

Hercegovačka franjevačka provincija objavila natječaj na temu “Pobijeni Hercegovački franjevci”

by | 20. rujna 2023. 9:59 | Aktualno, Vijesti

Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata” za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Prijaviti se mogu djeca (osnovna škola), mladež (srednja škola) i odrasli (studenti i punoljetni).

“Natječaj je objavljen u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti.”, priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) trebaju se poslati najkasnije do 15. prosinca na e-adresu: [email protected] ili na poštansku adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220, Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih “Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca”.

Obavezno je čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja, a ukoliko isti ide u školu; koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji se održavaju od 4. do 7. veljače 2024. godine.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Iz Vicepostulature mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...