Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

“Hercegovac godine” fra Jozo Radoš Đoka

“Hercegovac godine” fra Jozo Radoš Đoka

by | 11. travnja 2024. 12:42 | Aktualno, Vijesti

Fra Jozo Radoš Đoka iz Tomislavgrada proglašen je pobjednikom izbora ”Hercegovac godine” – 2024., koje je održano sinoć u hotelu ”Brotnjo” u Čitluku.

Nagradu pobjedniku uručila je federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević, koja je u kratkom obraćaju kazala da bi se ovo mogao komotno nazvati i Svjetski izbor Hercegovca, s obzirom na to da kroz natjecanja prođu Hercegovci iz svih dijelova svijeta.

Nagradu za ”Životno djelo” dobio je Fra. Šimun Šito Ćorić, franjevac iz Međugorja koji je u misiju u Švicarskoj, te nije mogao nazočiti.

Organizacijski odbor dodijelio je tri nagrade: Tomi Mariću iz Gruda, Draganu Vučiću iz Mostara i Mariju Primorcu iz Essena/Ljubuškog.

Nagradu Stručnog žirija dobio je Zdrenko Damjanović iz Širokog Brijega. Nagradu medijskog partnera Hercegovačkog portala dobio je Stojan Miličević (86) iz Čapljine koji je na svečanost došao čak iz Njemačke.

Nagradu medijskog partnera portala Hercegovka.net dobio je Mišo Mandić iz Livna s frankfurtskom adresom.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Katarina Zadro iz Rame koja je u uvodnom dijelu programa otpjevala “Hercegovačku himnu” – Ponosna moja je zemlja Hercegovina”, te Jozo Vučić i Zorica Andrijašević Donna. Članice HKUD-a Biograci/Blaćani izvele su splet kola zapadne Hercegovine, priopćili su organizatori.

Tekst/foto: HMS

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...