Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Helikopter Oružanih snaga BiH u Čapljini realizirao aktivnosti u sklopu vježbe “Brzi odgovor 21”

Helikopter Oružanih snaga BiH u Čapljini realizirao aktivnosti u sklopu vježbe “Brzi odgovor 21”

by | 5. svibnja 2021. 15:32 | Vijesti

U srijedu, 5. svibnja, u prijepodnevnim satima u Čapljini helikopteri su bili u niskom letu iznad grada.

Zašto su helikopteri nadlijetali Čapljinu pitali smo nadležne u Ministarstvu obrane BiH koji su nam dostavili sljedeći odgovor:

“Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u prijepodnevnim satima realizirao je vježbovne aktivnosti kao podrška izviđačkim jedinicama, a sve u sklopu planirane obuke jedinica OS BiH.

Konkretno, današnja aktivnost realizirana je u svrhu pripreme jedinica stacioniranih u zoni odgovornosti 4. pješadijske brigade u Čapljini, a služi u svrhu pripreme jedinica iz sastava ove brigade za učešće u predstojećoj vježbi „Immediate response 21“. Helikopter OS BiH letio je u granicama procedura koje su propisane za realizaciju vježbovnih aktivnosti.

Više informacija o predstojećoj vježbi „Immediate response 21“ koju će OS BiH realizirati u saradnji sa pripadnicima OS SAD-a iz sastava EUCOM-a i AFRICOM-a, možete pronaći na web stranici Ministarstva odbrane BiH na linku – Vježba – Immediate response 21“, navedeno je u odgovoru Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...