Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Grad Čapljina potpisao ugovor za projekt “Jačanje suradnje i poboljšanje energetske učinkovitosti na području gradova Solina i Čapljine”

Grad Čapljina potpisao ugovor za projekt “Jačanje suradnje i poboljšanje energetske učinkovitosti na području gradova Solina i Čapljine”

by | 29. srpnja 2023. 8:08 | Aktualno, Vijesti

U Hotelu Park u Širokom Brijegu u petak je održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu “Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ za 2023. godinu. Vrijednost 70 dodijeljenih Ugovora za 70 projekata iznosi 2 milijuna eura.

Sufinanciranje projekata provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije , a grad Čapljina će realizirati projekat pod nazivom: “Jačanje suradnje i poboljšanje energetske učinkovitosti na području gradova Solina i Čapljine”, navodi se u priopćenju Grada Čapljine.

U svome obraćanju na svečanosti predsjednik HNS dr. Dragan Čović je istaknuo:

„Svi vi koji ste u ime Vlade i Sabora Republike Hrvatske ovdje s nama i zajedno pokušavate riješiti ključno pitanje opstojnosti i Bosne i Hercegovine a naravno onda i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, od srca Vam hvala na naporu koji činite, osobito, naglasili smo zadnjih 6-7 godina, s te strane još jednom pozdravit ću i predsjednika Vlade gospodina Plenkovića uz sve vas.“

„Ova prekogranična suradnja danas, i preuzimanje ovih ugovora o financiranju, u sklopu financijskog aspekta možda i nisu toliko značajna, ali je ta poveznica kojom jačamo naše odnose uz sve druge projekte kojima pomažete našu infrastrukturu, obrazovanje, odnosno naše Sveučilište, naš zdravstveni sustav, da ne nabrajamo sve drugo što radio kroz pojedine resore u infrastrukturi. Činjenica da 16 resora Vlade Republike Hrvatske izravno je uključeno u svakodnevnu koordinaciju s nama u Bosni i Hercegovini. To je jedna snaga, koja se ne može iskazati novčanim jedinicama ili novčanim vrijednostima. I s te strane nama je omogućeno da možemo biti politički narod u Bosni i Hercegovini, da možemo zagovarati europski put Bosne i Hercegovine. Jedini ga predvoditi, ja bih kazao. I to ćemo nastaviti. Bez toga političkog utjecaja na svim razinama, teško bi to mogli. Hvala od srca na doprinosu koji činite“, istaknuo je između ostalog Čović.

TEK/FOTO: Grad Čapljina/capljina.ba

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...