Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gosti iz Južne Koreje i Turske podigli broj noćenja za tridesetak posto!

Gosti iz Južne Koreje i Turske podigli broj noćenja za tridesetak posto!

by | 7. ožujka 2018. 7:33 | Vijesti

Nakon stagnacije tijekom dvije, tri godine, čapljinski hotel „Mogorjelo“ u prošloj je godini zabilježio osjetan porast broja noćenja, od oko 30 posto. Kako smo doznali od Dragana Krunića direktora hotela, ključni doprinos tom rastu dali su turisti iz Južne Koreje i Turske. Broj noćenja gostiju iz Južne Koreje u prošloj godini, u odnosu na 2016-tu porastao je deset puta! Značajan porast noćenja 3,5 puta, ostvarili su turisti iz Turske koji su se s udjelom od nepunih 16 posto u ukupnom broju noćenja, probili na treću poziciju. Ovo je posebice zanimljivo imajući u vidu da ih prije pet, šest godina nije bilo ni u tragovima.

Vodeći gosti u čapljinskom hotelu „Mogorjelo“, te motelu „Park“ u Parku prirode Hutovo blato, ostaju turisti iz Hrvatske, pa domaći gosti. S udjelima od 18,43 posto gosti iz Hrvatske, te 18,34 posto domaći turisti, po prvi puta su skoro izjednačeni. Ranijih godina gosti iz Hrvatske bili su u uvjerljivijem vodstvu. Uz četiri spomenute zemlje među prvih deset po broju noćenja, još su gosti iz Italije, povećanje od 30-ak posto noćenja, pa Francuske pad od deset posto i Velike Britanije porast od deset posto. Među prvih deset na listi broja noćenja, još su Slovenci, Nijemci i Šveđani, gosti iz Srbije tek su dvanaesti s udjelom od 1,5 posto.

Sezona 2017-om zbog znatnog povećanja broja noćenja, može se smatrati uspješnom. Svake godine od otvaranja hotela, vodeći su bili gosti iz Hrvatske, ove godine skoro su ih po broju noćenja dostigli domaći gosti. Općenito sve je više gostiju iz Turske, na ovom našem području. Veliki broj agencija dovodi goste izravno iz Turske, pa je porast rapidan. Na osnovu dosadašnjih aranžmana i najava u 2018-oj godini, očekujemo najmanje dva puta veći broj noćenja nego u 2017-oj godini. Već bi mogao reći da će gosti iz Turske ove godine, po broju noćenja biti najbrojniji“, kaže direktor Krunić, pa govoreći o očekivanjima u tekućoj godini nastavlja:

Sezona 2018-ta definitivno će početi mnogo ranije nego prethodne sezone, što predstavlja praćenje općenitih trendova na ovim prostorima. Nama predsezona počinje sredinom ovoga mjeseca što se nije događalo ranijih godina, dok će prema trenutnom bukingu sezona, odnosno podsezona, trajati sve do polovice studenog. Na osnovu kontakata usudio bih se reći da će doći do značajnog povećanja broja gostiju, za što neće biti zaslužni samo gosti iz Turske. Očekujemo da tako kažem, povratak gostiju iz Japana, kojih nije bilo prošlih nekoliko godina, a očekujemo i znatno više gostiju iz Kine i Tajvana“, naglašava direktor Krunić, koji nije tako optimističan kada je riječ o motelu „Park“ u Parku prirode Hutovo blato:

Očekujemo povećanje broja gostiju i u motelu ‘Park’, ali tražnja nije ni izbliza kao za hotelom ‘Mogorjelo’, u gradu.“

Dakle, direktor Krunić ističe da je već sada izvjesno povećanje broja gostiju u Čapljini, a sve zanimljiva je i njihova struktura, umjesto nekadašnjih gostiju sa Zapada, sada će kolo voditi turisti s Istoka.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...